Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasse Ericson kan bli ny tränare för Brage

Annons

För några veckor sedan gick IFK Mora Fotbollsklubb ut med att Lasse Ericson och Christer Lindh skulle leda laget även nästa säsong i division 4.

- Vi var muntligt överens. Men jag har blivit informerad om att Lasse fört samtal med Brage. Det kanske är så att Lasse kan vara intresserad av att gå vidare, säger IFK Mora FK:s ordförande Per Alenbäck.

- Jag har inget skrivet med Mora, och det är alltid intressant med klubbar högre upp i seriesystemet. Men som du vet har jag mina idéer hur jag vill ha det, säger Ericson.

Som andretränare spekuleras i Tomas Fransson, som hoppade in och tog hand om Tipselitlaget när Jan Mian fick rycka in som assisterande tränare för A-laget.

Inom Brage förnekar man inte att Lasse Ericson, som inledde sin aktiva karriär i Stora Tuna IK och även spelat i Brages juniorer en gång i tiden, är ett av de två namn som i dagsläget är aktuella.

Thomas Nilsson:

- Vi har haft samtal med Lasse, det kan jag väl säga.

- Men samtidigt vill jag betona att vi långtifrån tagit något som helst beslut än i frågan. Vi väntar besked från den andre, vem vill jag inte säga, om hans möjligheter och intresse av att ta jobbet, som förutom ett rent tränarskap också innefattar en typ av sportchefstjänst i klubben.

Innan något besked i saken tas ska dels klubbordförande Peter Evertsson komma hem efter sin semester, därtill ska också "den andre" av de två aktuella ge besked om sitt intresse.

- Sedan ska vi i klubbledningen ta beslut om viken av kandidaterna som passar oss bäst, varpå de ekonomiska förhandlingarna tar vid, förklarar Thomas Nilsson.

Vilken betonar att båda de aktuella har ett gott renommé som tränare och stort intresse för fotbollen och dess framtid.

- Entusiaster båda två. "Den andre", om vi kan kalla honom så, är kanske mer etablerad än Ericson, men personligen vill jag säga att jag ser båda som ett lyft för klubben om förhandlingarna går i hamn.

Han betonar dock att Brages dåliga ekonomi, på grund av den gamla skatteskulden, ligger som en skugga över klubben.

- Ingen skulle bli gladare än jag om vi kunde få hjälp av företag och andra härvidlag, bönar Nilsson.

GUNNAR BÄCKE BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons