Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsarsport: Medaljregn över Domnarvets BK i fristils-SM

Det var en fullspäckad och underhållande helg i Örnsköldsvik. Fristils-SM hade landat i den norrländska staden och över 200 matcher av spänning, nerv och spektakulär brottning utspelade sig i arenan.

Annons
Tränare Istvan Varro, Husein Mirahmadi. De fyra bronsmedaljörerna: Hedayat Rajavi, Rashad Husein, Mukhtar Turkmani, Amir Khan. Längs ut till höger tränare Samad MirahmadiFoto: Domnarvets BK

Domnarvets brottarklubb var på plats med sju tävlande brottare och tre ledare. Vi hade ett starkt gäng som tränat hårt inför mästerskapen och som under säsongen visat upp god utveckling och framgång inom fristilsbrottningen i Sverige.

Domnarvets brottare på plats var: Mahmood Khan, Amir Khan, Hedayat Rajavi, Rashad Husein, Mukhtar Turkmani, Bashir Ahmadi och Mujtaba Amiri. Alla krigade stenhårt för att slåss om medaljerna i respektive viktklass.

Lördagen inledde med ungdom och seniorklasserna. Mahmood hade tufft motstånd i U 71 kg. Han kämpade väl och efter en vinst och två förluster blev han dock utslagen.

Mujtaba som var fjolårets silvermedaljör hade även han tungt motstånd i U 92 kg och fick en vinst och två förluster.

Rashad i senior 79 kg hade en stenhård start mot den svenska mästaren och senare guldmedaljören i sin första match. Han fortsatte sedan tävlingen med två vinster och kammade hem helgens första bronsmedalj till DBK.

Söndagens tävlingar var för juniorklassen. Domnarvets juniorer brottades otroligt bra och tog hem ytterligare tre brons. Hedayat J57 kg brottades starkt och tekniskt och tog sig till bronsplatsen på en fallseger.

Amir J65 kg gick efter en tung inledning med förlust ändå starkt framåt och besegrade sitt motstånd med teknisk överlägsenhet och klättrade upp på bronspallen.

Mukhtar J74 kg hade en förlust i första matchen mot vinnaren i klassen, men vände och kom tillbaks starkt på slutet och tog ytterligare en bronspeng.

Bashir J79 kg hade en stark viktklass och fick se sig utslagen efter en vinst och två förluster i hårda matcher.

Husums brottningsklubb bjöd på ett bra arrangerat mästerskap och där var brottning i absolut toppklass. Domnarvets brottare visade att vi är en klubb att räkna med i eliten och vidare i framtiden. Killarna har kämpat hårt och väl under säsongen.

De har utvecklats och visar vilja och drivkraft att ta sig till toppen, vi kämpar och ger aldrig upp.

Vår juniorbrottare Amir Khan är uttagen att representera landslaget på JEM i Rom i början på augusti. Så för Amir blir säsongen lång och vi fortsätter jobba för att finslipa tekniken samt formen inför EM.

De fyra bronsmedaljerna är ett glädjande resultat för Domnarvets Brottarklubb och tränarna känner stolthet och tacksamhet över den fina brottarsäsongen!

INSÄND TEXT

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons