Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsarna om domen mot ”Obbe"

Annons

Granska Hammarby


Hädanefter tycker jag att en fotograf skickas till Hammarbys alla matcher, med uppgift att filma matcherna.  Alla oegentligheter, varje litet fel ska anmälas till bandyförbundet.
Det här blir löjligare och löjligare rena sandlådan.  Låt domarna döma.
Gumman i hatten


Helt rätt
Naturligtvis var det helt rätt att stänga av Obuhov för att han sparkar på en annan spelare. Såna fasoner vill vi inte absolut inte se i svensk bandy, inte i bandy överhuvudtaget. Kanske det var okej att göra så i hans ”gamla lag”, men det skall helt klart markeras att vi inte accepterar det i SVerige. Synd bara tt han drar med sig Falu BS i eländet, vi vill inte att Falu skall sammankopplas med ”ful bandy”. Man skall vinna med rent spel, inte med såna fula grepp som den här mannen har presterat. Han är ju en suverän spelare, varför tar han då till sådana här metoder??? Nej, stragget är helt rimligt, och det spelar ingen roll om det har kommit till genom att man har tittat på en bandinspelning, det gör väl inte sparkarna mindre allvarliga, eller???
Rätt ska vara rätt

Gnälliga BS-ledare
Helt riktigt att stänga av ryssen, sparka någon som ligger med skridskon är helt vansinnigt, sen att BS ledarna gnäller och tycker sig vara orättvist behandlade det är precis som vanligt.
Nä BS kliv ur sandlådan, väx upp då ska ni se att ni står som vinnare på studenternas i mars.
Peter - Hammarbyare

På sin höjd matchstraff
Jag tycker att genom att hävda att Rosendal fick sitt
straff, 10 minuter, i matchen så måste ju det betyda
att incidenterna inte var värda mer än 10 minuter
eller möjligtvis matchstraff i den matchen.
Rättvisa


Orimligt straff
Domen står inte i paritet med vad som hände på Zinken. För att bedöma Obbes tilltag så måste man självklart se till helheten. Jag såg matchen på Zinken och bandade även inslaget på Sportspegeln. Jag har tittat på sekvensen flera
gånger och orsaken till att det hettade till så till den milda grad var ju det faktum att Göran Rosendahl "fick spel" efter närkampen med Danne Hjelm och satte upp en armbåge mitt i nyllet på Uffe Jonsson. Som om inte det vore nog skickade han även upp klubban i ansiktshöjd på Anders Westin och
strax därefter tog Hjelm ett livtag på Rosendahl och det är då som Daniel "Dala" Eriksson kommer flygande som skjuten ur en kanon från vänstra tv-hörnet. Dala attackerar Hjelm våldsamt och använder klubban på ett bedrövligt sätt och det är ju det som gör Obbe så förbannad. Han delar ut två sparkar varav den andra mera ser ut som en mindre kick..
Som jag ser det överreagerar både Rosendahl och framför allt Dala och det rimliga vore att de bedömdes efter samma måttstock som Obbes. Om samtliga tre hade fått samma straff hade jag kunnat "köpa" den här domen, men när nu bara Obbe döms till ett hårt straff så framstår domen som absurd !!
TV-tittare

Många frågetecken att räta ut
Visst tusan är en avstängning Obbe befogad, det kan väl alla som sett bilderna hålla med om. Frågan om straffets längd är förenligt med vad som skedde på planen.
Men det finns många frågetecken att räta ut för våra högt uppsatta pedistalherrar.
1. Hur skall man få domare till svensk bandy framöver, när svenska bandyförbundet påstår att detta bråk föranledes av en svag domarinsats.
Svenska domare är mycket duktiga och skall ha alla heder att dom vill döma matcherna.Det är inte första gången som förbundet klassar ned dom.
2. Skall vissa tränare och klubbdirektörer typ Hammarbys dra till alla metoder för att gå vidare i kostym till studenternas!
3. Den smutkastning som sker just nu inom denna gentlemannasport, från klubbtränare, klubbdirektörer och bandyförbundet. Vad tycker sponsorer och publiken om det.
Inte iallafall bandypubliken, som vill ha kvar den sanna, ädla sporten som kallas bandy.
4. Tips. Gör som hockeyn, videofilma matcherna och döm ut ett straff om det behövs i efterhand, och håll inte på att riskera att delar ur publiken tar med privatvideokameror och sänder in dom till bandyförbundet för granskning, vilket är rent juridiskt möjligt om det går genom den drabbades klubb.
Frågvis

Behövs det domare?
Vad ska man med domare till om man kan döma från en tveksam video. Avstägningen av obbe var helt j..la fel
Lalle

Obbe dör skämmas
Obuhov bör skämmas. Att en världsspelare som han, oprovocerad, ger sig in i slagsmål och dessutom använder sig av sparkar med rakknivsvassa skridskor kan inte på något sätt accepteras. Domen var helt korrekt! Obuhov är för duktig för att ägna sig åt sådana här övertramp. Efter att ha följt BS några säsonger på Lugnet framträder ett tydligt drag, nämligen att spelarna är lättretliga grinpellar. Ansvaret för deras allmänna uppträdande faller tillbaka tungt på lagledaren. Han tycks dock se igenom ögonen med allehanda dumheter. Utan att nämna några namn så finns det ett par tre spelare i BS som borde skickas på samtalsterapi för att dom om möjligt skall lära sig förstå det elementära hur man uppträder som elitidrottsman på en bandyplan. Eller tror lagledaren att viktiga matcher kan vinnas med spelare i utvisningsbåset? Jag är säker på att publiken helst vill se alla spelarna på plan.
FK undrar om det är rätt att använda ett redigerat TV-inslag som bevismaterial. Javisst är det rätt! Alla tillgängliga medel bör användas för att komma åt och bestraffa uppenbara och farliga ojustheter. Om detta leder till en "renare" bandy så är publiken bara att gratulera. Det var ju synd att TV-kamrorna inte fanns på plats i Vänersborg, kanske hade då ytterligare några busar förpassats till vila från matcher en tid.
Att Falukuriren inte tar sitt ansvar och rapporterar om BS-spelarnas dåliga sportmoral, trots att den finns att beskåda rätt ofta, är synd. Det bidrar förmodligen till att spelarna och lagledningen finner det helt i sin ordning att uppträda på det fula sätt man ofta gör. Busar på bandyplan finns i många andra elitlag, men det är inte något försvar för att BS-spelare också ska bära sig dumt åt. 
Anders Ericsson

Man blir häpen
Efter att ha hört Falu BS lagledare i Radio Dalarna och läst FK:s Hans Dahl kommentera Obuhovs straff blir man minst sagt häpen.
Att ha en idrottsledare, som tar i försvar en spelare, som med skridskor sparkar en liggande spelare, är en skam för både Falu BS och idrotten. När sen FK har en skribent med samma enfaldigt enögda åsikter ar det ju inte underligt att våldet inom idrotten ökar.
Obuhov skulle ju naturligtvis avstängts resten av säsongen.
Att sen komma med att tv-bilder inte ska vara underlag för bestraffning är ju bara nys. Har man så dåliga domare, som inte rapporterar sådana uppenbara osportsligheter, måste man anlita tv precis som i t. ex. fotboll, där avstängningar och böter utdöms i efterhand, när domarinsatsen är undermålig. Om Obuhovs tilltag inte bestraffas ordentligt, blir ju bandyn utskämd över hela Sverige, eftersom Sportspegeln har över
miljonen tittare. Dessutom detta korkade resonemang att om "det varit Anders Westin eller Johan Kruse hade det förmodligen inte hänt någonting".
Det är ju i stället så, att de taffliga domarna inte rapporterade incidenten därför att den kände Obuhov var inblandad.
Efter detta har jag sett min sista bandymatch pa Lugnet.
Hädanefter blir det "Heja SAIK".
Jag vet ju att detta inte blir publicerat, men alla ska veta att jag inte är ensam om min åsikt, det är bara det att andra av ena eller andra orsaker inte bryr sig så mycket om bandy, och nu blir det väl ändå sämre med intresset.
Nu när den värsta ilskan är över FK:s och Falu BS överseende med Obuhovs fruktansvärda övergrepp lagt sig, vill jag komplettera med några fler kommentarer.
Obuhovs lindriga straff är ju skarattretande, när man betänker att Skutskärs ryss, Kipryanov. fick ett halvt års avstängning för sitt övergrepp mot Obuhuvs två veckor, det är tydligen skillnad på ryss och ryss. Dessutom fick Muhrén fyra matchers avstängning för att han tyckte domaren var dålig!
Att skriva att detta "är tveklöst ett absolut lågvattenmärke i modern svensk idrottsjuridik" är så enfaldigt löjligt att man baxnar, och jag kommer aldrig ta FK- sporten på allvar så länge prenumerationen varar.
Ake Lindelow

Helt rätt med avstängning!
Så där gör man bara inte!
Hälsn. från bandystaden Örebro

Mer läsning

Annons