Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsson tar över

Annons

Mats Årjes lämnar som bekant skidförbundet.

Efter det stod klart för någon månad sedan har skidförbundet jobbat hårt med att hitta hans ersättare.

Och nu är det alltså klart.

- Svenska Skidförbundet får i Jan Larsson en person med bred erfarenhet från den internationella arenan. Det är naturligt att Jan koncentrerar sitt arbete på utveckling inom internationella frågor och vår landslagsverksamhet, säger Carl-Erik Stålberg, skidförbundets orförande i ett pressmeddelande.

Ansvar för de nationella frågorna får Hans Persson, förbundets ekonomichef sedan fyra år tillbaka, som i fortsättningen tituleras biträdande förbundsdirektör.

Hans Persson kommer också att ansvara för förbundskansliet i Falun.

- Han borgar för kontinuitet inom den nationella verksamheten, säger Stålberg.

Jan Larsson, med rötter i halländska Getinge, är 52 år och bor förnärvarande i franska Chirens utanför Grenoble. Han är gift med Shirley Firth, på 70-talet framstående längdåkare i kanadensiska landslaget.

- Jag ser jobbet på Svenska Skidförbundet som en spännande utmaning och hoppas att all den erfarenhet jag skaffat mig under årens lopp ska bli till stor nytta för svensk skidsport, säger Jan Larsson.

1976 startade Jan Larsson skidfabriken Rossignols längdverksamhet. Sedan 1980 har Jan varit tävlingschef med ansvar för både längd och alpint, där Larsson tillsammans med sina åkare etablerat Rossignol som ett av skidvärldens mest framgångsrika fabrikat.

Förra året bröt han upp från Rossignol och fick i samma veva chansen att bli internationell konsult i Åres lyckosamma VM-kandidatur som mynnade ut i att den jämtländska skidmetropolen tilldelades alpina VM 2007.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons