Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars-Tommy stannar tre år till

Annons

På måndagen förlängde fotbollförbundet deras kontrakt till den 31 december 2004.
De stundtals så hårt kritiserade förbundskaptenerna satt i en guldsits i förhandlingarna. De är de första förbundskaptener som fört fotbollslandslaget till två raka mästerskapsslutspel, EM 2000 och VM 2002 – och det utan att förlora en enda kvalmatch.
Chefen Lars-Åke Lagrell är nöjd.
– De har gjort ett mycket bra jobb. För att skapa arbetsro har vi därför enats om att förlänga deras anställning, säger Lagrell.

Men det kan ändra sig snabbt.
– Båda parter är införstådda med att arbetsuppgifterna, om så blir nödvändigt, kan komma att ändras under tiden, påpekar Lagrell.
Hur ska det tolkas, Lars Lagerbäck?
– Nja, det är inte mer än att vi pratat om det...I ett sånt här jobb...går det inte tillräckligt bra så går det inte tillräckligt bra. Vi har diskuterat att skulle det bli aktuellt att sluta det här jobbet tidigare så kan det bli så. Det är vi ömsesidigt överens om.

På tisdagen börjar nedräkningen till VM-slutspelet på allvar. Då presenteras årets första trupp, till landskampen mot Grekland i Thessaloniki på onsdag i nästa vecka.
Flera givna spelare har dragits med skador. Men här är ett glädjande besked. Mittbacksparet Olof Mellberg, Aston Villa och Patrik Andersson, Barcelona är intakt även till Greklandsmatchen.
Båda två är så pass friska att de räknar med spel.
– Det känns inte så fruktansvärt illa, jag kan vara på väg tillbaka om max en vecka. Jag kommer inte att träna på ett par dagar men kan jag spela på lördag, kan jag givetvis vara med i landskampen mot Grekland också, säger Olof Mellberg i telefon till TT.
Mellberg råkade ut för en sträckning mot Fulham i helgen. För säkerhets skull läkarundersöks han på tisdag.
Patrik Andersson satt på bänken i senaste ligamatchen men hoppas på spel mot Sociedad (onsdag) och Mallorca (lördag).
För Niclas Alexandersson är det mer osäkert. Han har ett uttänjt ledband i vänster knä.
– I dagsläget är det inte hundra procent. En förutsättning är att jag kan spela i helgen men som det känns i dag så är det fifty-fifty. Det beror lite på hur länge de kan hålla en plats öppen i laget, säger Alexandersson.


Två andra frågetecken är:
* Henrik Larsson, som snart ska bli pappa för andra gången, har sagt att han är tveksam till att åka till Grekland.
* Fredrik Ljungberg är på väg tillbaka efter skada och har börjat träna igen. Men tiden – och Arsenals stora skadeproblem – talar emot honom.
Lagerbäck ger ingen vink.
– Vi avvaktar med att prata om det till i morgon (tisdag).
Hur många spelare tar ni ut?
– Det beror på...18 eller 20.
Tar ni chansen och tar en titt på Jesper Blomqvist?
– Vi får se. Ska jag svara på det till dig och alla andra behöver vi inte ha någon presskonferens...(skratt), säger Lagerbäck.(TT)

HENRIK SKIÖLD/ TOBIAS ÖSTERBERG

Mer läsning

Annons