Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Längtar till Turin

Annons

Det hela började i vintras, ungefär halvvägs in på säsongen.

- Jag fick vattkoppor och var sjuk i tre veckor. Men sjukdomen fanns i kroppen en månad och jag var hängig resten av säsongen, berättar Jakob Börjesson.

Hela säsongen 2004/2005 kändes förstörd för honom. Desto mer glädjande då att försäsongsträningen gått helt enligt planerna.

- Hemma i Östersund har jag tränat med de andra i landslaget.

- Det har känts väldigt bra. Vi har tränat lite mer och lite hårdare än i fjol.

Hur många timmar tränar du en normal vecka under försäsongen?

- Det rör sig om mellan 20 och 25 timmar, och det är ganska normalt.

Jakob märker också av skidskytteförbundets satsning inför VM i Östersund 2008.

- Vi får träningsläger och resor betalda och vi åker också på några fler läger än vanligt.

- Vi får ingen ekonomisk ersättning, det finns det inte utrymme för, men bara resorna och lägren kostar mycket, säger Börjesson, och menar att satsningen inneburit en positiv kick för landslaget.

När tidningen pratar med Börjesson befinner han sig i Boden på landslagets fjärde träningsläger under försäsongen. Det är dubbelt så många som vanligt, och Jakob Börjesson har varit med på alla.

- I maj var vi på Kreta och cyklade, före midsommar i tyska Ruhpolding, och i juli tränade vi i tuffa uppförsbackar i Italien, berättar Jakob.

Det veckolånga augustilägret i Boden är tradition för det svenska skidskyttelandslaget.

- Jag känner mig starkare än någonsin. Åkningen tror jag att jag kan förbättra en hel del i år. Skyttet har tidigare varit min starka sida, säger Jakob.

Vilka är dina personliga mål inför säsongen?

- Först och främst är det att bli bättre. Men det är klart att jag hoppas jag kommer med till OS där vi kan bli bra i stafetten.

- Individuellt hoppas jag kunna göra mina bästa resultat. Jag har några topp-15-placeringar på världscupen. Det ska jag kunna förbättra, det är inte alls omöjligt, menar Börjesson.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons