Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långt kvar till toppform för Malung

Annons

CURLING/KARLSTAD.

u Malungs elitserielag i curling har inte kommit upp i någon toppform ännu. Det kunde man konstatera i förra helgens Solsta Cup i Karlstad, där både elitserielaget och andralaget hamnade sist i sina kvalgrupper. Men det är långt till serie-start, och Malungsskippern Joakim Carlsson ser framtiden an med tillförsikt.

- Lite tråkigt att man inte kan vara med och slåss om tätplatserna i en sån här turnering, menar Jocke. Förstapriset på 22 000 kronor hade inte suttit fel. Men till en början var vi lite ovana vid den dåliga isen i Karlstad och förlorade inledningsmatchen. Vi är bortskämda med fin is i Malung. Men sedan kom vi igång och slog Linköping med 8-2. Sen spelade vi bra i de avslutande matcherna också, men då var motståndet för svårt.

Och tacka för det när motståndet hette Sveg (Marcus Feldt). Det var det laget som så småningom vann hela turneringen.

Just nu håller Jocke på att träna in en ny medlem i teamet också. Magnus Ekdahl, som ersätter Lasse Göthberg.

- Så vi kommer igen, lovar Jocke Carlsson. Vårt mål i vinter är att ta oss till slutspelet i elitserien - och det tror jag vi har en chans att klara.

Leksands curlingklubb, lag Sune Halvarsson, som ifjol spelade i elitserien men i år spelar i ettan, lyckades bättre i Solsta Cup. De var ytterst nära att ta sig till kvartsfinal. Tyvärr hade laget dock förlust i gruppspelet i en match mot Norrköping, som tog lika många segrar, och därmed gick vidare på seger i mötet lagen emellan.

- Den matchen var direkt avgörande, vilket av våra lag som skulle gå vidare, säger skippern Sune Halvarsson. Och det gick ju bra för Norrköping - de tog sig ända till finalen. Därmed inte sagt att vi skulle ha klarat det om vi gått vidare.

I år spelar Leksand alltså i ettan.

- Med ett lag som till femtio procent är nytt, poängterar Sune. Peter Bergström och Per Göstas har kommit till i år. Det är bara jag och Ove Stenback som finns kvar av det gamla laget.

I gruppspelet i Solsta Cup mötte de också en av motståndarna i elitserien ifjol, lag Sören Grahn från Karlstad.

- Nu förlorade vi med en enda poäng. I fjol, när vi på papperet var ett bättre lag, förlorade vi med 1-9. Så det tyder på att vi inte blir något dåligt lag. Och med tanke på att vi bara varit på is ett par tre gånger före den här turneringen, får vi vara mycket nöjda med resultatet.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons