Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långshyttans BTK dominerade årets DM

Annons

Här kan noteras att Borlängebördiga Anna Berglund, boende i Falkenberg och spelande för LBTK numer, tog fjärde raka damsingeltitel och därmed definitivt säkrade deltagandet i SM framöver.

- Det var mitt främsta mål med den här tävlingen, förklarar Anna, som är i slutskedet av utbildningen till gymnasielärare (franska och engelska) och hade bråttom hem till Falkenberg igen efter fullbordat värv, som också innebar en mixedtitel ihop med förra klubbkompisen i Borlänge BTK, Daniel Danielsson-Juntti, numera i Falu BTK:s dress.

På herrseniorsidan handlade annars mycket om Falubröderna Mats och Per- Anders Källberg.

Inte oväntat ska sägas.

Mats spelade till sig sjätte raka singeltiteln och har nu siktet inställt på "tvåsiffrigt".

- Men man får nog stå på ordentligt, det kommer folk underifrån som det gäller att se upp med, konstaterade han efter finalsegern över Niklas Johansson, Hedemora.

Sjätte raka titeln blev det också för Mats i herrdubbeln, där han i vanlig ordning spelade ihop med storebror Per-Anders, som varit med han också alla sex gångerna.

Den senare spelade för övrigt till sig DM-titeln i H40 efter en tuff femsetare i finalen mot Mikael Andersson, Hedemora.

En av de mera nöjda herrarna i Maserhallen under helgen var annars Thomas Ekspong, 9-årig lintott i Borlänge BTK:s färger.

Thomas slog nämligen till med slutseger i Pingisiadens pojkklass (för 11-åringar) sedan han bland annat slagit ut storebror Johan i tre raka set i kvartsfinalen.

Thomas, som med liten marginal når över bordskanten, fortsatte sen med "raka" segrar även i semifinal och final och ser nu närmast fram mot kommande uppgifter (i Stockholm) i den riksomfattande propagandaturneringen, dit de åtta främsta i Maserhallen kvalificerade sig.

- Nu har jag väl 19 medaljer. Nja, kanske 18, funderar 9-åringen, som tidigare under säsongen dels vunnit sin klass i Dalatouren, dels också en stor tävling i Sundsvall.

- Han är helt respektlös, tycks vara helt utan nerver, den där knatten, berömmer en ur publiken, sen Thomas tagit emot både medalj och applåder efter finalmatchen.

Annars var det som sagt rejält fördelat på klubbarna, när det gällde mästerskapsmedaljer (dit inte Pingisiadenklasserna räknades in).

Avestaklubben IK Juno plockade till sig åtta, därav fyra i lagtävlingarna som också spelades under helgen.

Långshyttan tog fem plus en "halv" via Anna Berglund i mixed, Falu BTK 3 plus en halv i mixed genom Daniel Danielsson, Jägarnäs/Ludvika 3, Borlänge BTK, Hedemora BTK och Dala Järna IK 1 var.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons