Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långshyttan chanslöst

Annons

- Nej, det här var lite för tamt för att jag ska kunna vara nöjd, konstaterade LBTK-tränaren Göran "Kiben" Bergström.

Då tänkte han mest på kinesiskan Cai Nings insats. Hon fick visserligen en bra start i sin första match och ledde med 2-0 i set mot Susanna Wigow. Efter det gick dock det mesta snett för den lilla kinesiskan och Susanna kunde ta tre raka set.

- Normalt ska Cai Ning ta henne, sade "Kiben".

Sedan fortsatte det att gå dåligt för Cai Ning i ""kinesmötet" med Ärtemarks etta Zhang Fang som vann i tre raka set.

-I vanliga fall är det hugget som stucket mellan dem och vem som helst kan vinna.

Men denna gång var Cai Ning chanslös.

I Anna Berglunds frånvaro spelade Sofia Westholm vid förstabordet. En tuff uppgift för Sofia som dock kom undan med hedern i behåll. Sofia spelade bra och bjöd på en rad fina bollar. Hon ledde också med 6-5 i det tredje setet mot Zhang Fang och hade också ledningen med 9-6 i det första setet mot Wigow. Wigow, som tidigare hette Nilsson i efternamn, är regerande svensk mästare och given i landslaget.

- Sofia spelade på sin nivå och gjorde det bra, ansåg "Kiben".

Lite av nyckelmatch för en annan utveckling av matchen var mötet i kvällens första match mellan LBTK:s Katarina Larsson och Kristin Backman. Katarina har tidigare den här säsongen spelat fem matcher med förlust i elitserien. Kristin har spelat tio med samma utgång. Men det blev Kristin som fick spräcka nollan i segerkolumnen.

-Katarina kom tyvärr inte upp i den standard hon har på träning, konstaterade "Kiben" sedan Katarina förlorat i tre raka set.

Det riktiga glädjeämnet denna kväll blev Malin Kindgren som vann sina två matcher. Mot Sara Rohdin blev det en tuff femsetare och mot Kristin Backman tappade hon ett set, lite onödigt kan tyckas med 8-11. Men hon gick in och visade sin klass i det fjärde genom att vinna med 11-3.

- Ja, Malin får klart godkänt, tyckte "Kiben".

Nu väntar returmöte om en vecka. Då får LBTK klara sig utan Sofia Westholm som är upptagen med högskoletentamen. Istället så återkommer Anna Berglund i laget.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons