Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långresor degraderar KAIS?

Annons

Resor till Gällivare (1 070 kilometer enkel resa), Luleå (825), Arjeplog (809), Skellefteå (694) och Umeå (559) är bland annat det som väntar laget, om innebandyförbundets förslag till serieindelning står fast.

Kortaste resväg till en bortamatch får KAIS när det är dags att möta Hudiksvall (217 km).

- Vi blev grymt besvikna när vi fick se förbundets förslag, och trodde faktiskt inte det var sant. Det finns nog inte ett enda division 2-lag i Sverige, som skulle ha råd med sådana här resor, säger Jocke Paulsen, herransvarig i KAIS.

- Som vi ser det finns det bara två alternativ: Endera gör förbundet om sitt förslag, eller också tvingas vi tacka nej till division 2-platsen, fortsätter Paulsen.

Dalarna har sju division 2-lag nästa säsong. Sex av dem har placerats i division 2 Södra Norrland (Borlänge, Enviken, Hedemora, Krylbo, Ludvika och Sundborn), men alltså inte KAIS.

- Jag kan hålla med om att KAIS hamnat rejält i kläm, men vi har våra parametrar att gå efter. Geografiskt ligger Mora högst upp, nordligast, av de alternativa lagen, säger Peter Öhman i förbundets tävlingskommitté.

Tar ni ingen hänsyn till hur resvägarna ser ut för de inblandade lagen?

- Det geografiska är det som styr.

Hade det inte varit bättre att låta alla dalalag spela i samma serie, inte minst ur intressesynpunkt?

- Då hade något annat lag råkat illa ut. Och sedan brukar det vara så att lag från samma distrikt inte gärna vill möta varandra. Det har jag varit med om flera gånger.

Kan KAIS räkna med något ekonomiskt stöd från förbundet med tanke på de långa resorna?

- Nej. Vad jag vet finns bara reseutjämningar för klubbarna inom damernas elitserie.

Kan KAIS göra något för att få en förändring till stånd?

- De kan komma in med en skrivelse och framföra sina synpunkter. Förbundsstyrelsen kan komma att tycka annat än vad vi gjort i tävlingskommittén, slutar Öhman.

Och en skrivelse kommer att komma från Kristinebergs sida.

- Vi kommer att författa en sådan och skicka in snarast. En förändring måste till, det här är ju rena rama "kalle-anka", slutar Paulsen.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons