Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjørgen tvekade om comeback efter Johaugs dopingfall

/

Marit Bjørgen funderade på att ställa in sin comebacksäsong när hon fick veta att Therese Johaug åkt fast för dopning.
Det berättade en känslosam skidstjärna när hon kommenterade dopningsskandalen vid en pressträff:
– När Therese berättade vad som hänt henne så frågade jag mig själv om det är värt det.

Annons

Den norska skiddrottningen, som tog ett sabbatsår förra säsongen för barnafödande, var djupt berörd när hon träffade pressen på Holmenkollen. Bjørgen var nära tårarna när hon fick frågor om det som hänt Johaug.

– Jag kunde aldrig drömma om att Therese skulle hamna i den här situationen. Det är helt overkligt och det har varit tufft och svårt att hantera, sade Bjørgen.

Men stjärnan tillade att hon, trots tvivlen, tänker fullfölja sina comebackplaner.

Johaug berättade

Även Ingvild Flugstad Østberg var med på pressträffen. Duon berättade att Johaug informerade hela det norska landslaget om händelsen i onsdags, kvällen före att skandalen offentliggjordes.

Bjørgen, 36, fick frågan om hon har förtroende för det norska skidlandslagets medicinska team. Läkaren Fredrik S Bendiksen tog ju i torsdags på sig skulden för hela skandalen och avgick.

– Det är vi utövare som till syvende och sist har ansvaret . Jag har varit med i 20 år och har full tilltro till det medicinska teamet och det har jag även efter det här, sade Bjørgen och fortsatte:

– Men vi är människor och det är mänskligt att göra misstag, men naturligtvis måste vi se över våra rutiner efter det här.

"Vet vad vi står för"

Norges skidlandslag har drabbats av två dopningsskandaler på kort tid. I somras stängdes Martin Johnsrud Sundby av i två månader för att ha använt en otillåten astmamedicin. Frågan är vilket bemötande de norska åkarna får av konkurrenter och publik i världscupen som har premiär i finländska Ruka den 26–27 november.

– Det är svårt att veta vad vi kommer att mötas av och vi måste vara beredda på de flesta reaktioner och frågor. Det blir säkert mycket kritik också. Vi vet vad vi står för och vi måste vara trygga i det, sade Flugstad Østberg.

Mer läsning

Annons