Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång helgfärd mot förlust

Annons

- Nu får vi försöka vinna de två återstående matcherna, konstaterar "Skorven".

I lördags åkte "Skorven" och hans sambo Elin hem till Kalix för att fira jul och på juldagskvällen var de tillbaka i Falun.

En resa på drygt 180 mil tur och retur.

Efter några dagar i avskildhet från bandybollar och jakten på en elitserieplats var målvakt Persson tillbaka på isen för att hjälpa Falu BS till seger i den synnerligen viktiga matchen mot Sandviken.

I första halvlek hade Falu BS bra kontroll på SAIK-spelarna, men efter paus tog gästerna över och vann, trots allt, fullt rättvist.

- Svårt att säga om det var vi som blev sämre efter paus eller om Sandviken blev bättre. Tycker också att de fick några billiga mål, de hade den lilla extra turen med sig.

Styrning på en skridsko ställde "Skorven" totalt vid det sista målet, de tre övriga SAIK-målen i andra halvlek kom på fasta situationer - två hörnor och en straff.

- Och straffen var jag på, den tog här, säger "Skorven" och pekar på vänster handled.

När "Skorven" gjorde sin första seriematch i BS-tröjan, onsdagen 21 november mot Broberg, påbörjade laget sin segerrad och marschen uppåt i tabellen.

Sex raka segrar och nio insläppta mål hann det bli. Det tre senaste matcherna har gett lika många förluster och 17 baklängesmål.

- Men det är lite skillnad på motståndet också. Nu har vi mött Hammarby, Bollnäs och Sandviken i de tre senaste matcherna.

Sandviken är också det lag "Skorven" rankar högst av lagen i den norra allsvenskan.

- Sandviken har bra spelare på alla positioner. Därför är de bäst.

Erik Sundin som blev utsedd till bäste BS-spelare i matchen hade svårt att glädja sig åt den egna insatsen och 2-2-målet, hans femte mål för säsongen.

- Bandy är ett lagspel, då är det svårt att glädja sig åt egna framgångar när man förlorar, säger Erik.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons