Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagstjej på Ludvikabesök

Annons

Succé i damallsvenskan. Debut i landslaget. Förra veckan besökte Josefine Öqvist, 19 år, "Landslagets" fotbollsskola på Stensveden.

- Det är roligt att vara här, jag minns själv när jag var i deras ålder, säger hon.

Det har varit en lyckad säsong hittills för Josefine Öqvist, som till vardags spelar i Bälinge. Inte nog med att hon blev månadens profil i damallsvenskan i april. Hon har även gjort debut i landslaget.

- Jag är nöjd, det stora målet är nu att följa med till höstens världsmästerskap i USA, säger Josefine Öqvist, som sammanlagt har spelat fyra landskamper.

Det regnar och blåser kallt, men det har ändå samlats ett trettiotal flickor födda 1990-95 kring den nyblivna landslagstjejen. Alla vill de höra hur det är spela i damallsvenskan. Frågorna är många.

- Jag minns själv när jag gick fotbollsskolan. Redan då hade jag bestämt mig för att jag skulle spela i landslaget. Men vi hade ingen landslagsspelare som kom och informerade, säger Josefine Öqvist.

I år var det 241 ungdomar anmälda till "Landslagets" fotbollsskola, som anordnas av Ludvika FK. Förutom Stensveden, så var det även aktivitet på Hillängen och Håksberg.

Josefine Abrahamsson, 8 år, är en av flera flickor som lyssnade på den nyblivna landslagstjejen.

Hon säger:

- Jag vet inte om jag tänker bli fotbollsspelare, men detta var det roligaste under hela veckan.

När Josefine Öqvist besvarat på alla frågor springer de flesta fram och vill ha en autograf till samlingen.

Det blev några autografer. Trött i armen?

- Nej, jag är van att skriva nu.

Har du några goda råd till de yngre tjejerna?

- Att de måste ha viljan att träna själv. Jag tränar sju pass i veckan med Bälinge, plus matcher. Det måste man göra, säger Josefine Öqvist.

JONAS OTTOSSON

Mer läsning

Annons