Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsstjärnor i Idre

Annons

Om Per Elofsson fick syssla med styrketräning och cykelåkning under torsdagens träningspass, så var det desto bättre fart på herrlandslagets enda mas. Tyvärr för Dalarna så har Hulåns Mats Larsson valt att tävla för Åsarna.

- Nu känns det bara bra, konstaterade Mats, efter ett pass med skivstången tillsammans med Per Elofsson.

Ett pass som han sedan följde upp med att löpa fjället runt, en tuff sju kilometers bana. Han såg dock till att ha sparring genom hunden Izza som inte gav Mats någon chans att maska.

- Mats är fint på gång igen efter den knäoperation han genomförde i våras, säger nye förbundskaptenen för herrarna Per-Erik "Peken" Rönnestrand.

- Förhoppningsvis kan Mats bygga vidare och då kan han avgjort bli att räkna med i vinter.

Årets sommarläger inleddes i tisdags i Idre och på lördag fortsätter man till Bruksvallarna.

- Det är skönt med lite ombyte. Här i Idre finns nog Sveriges bästa rullskidåkning. Dels vägen upp hit till Idre Fjäll, men även vägarna mot Norge och Grövelsjön bjuder på perfekt rullskidträning, fortsätter "Peken".

- Där den första snön finns, dit kommer vi, säger Per Elofsson.

Välbekanta på Idre fjäll är IFK Moras landslagstjej Elin Ek, för övrigt enda dalaåkare i A-laget. Därtill finns dock Falu-Borlänge bröderna Mikael och Fredrik Östberg i det så kallade utvecklingslaget. I juniorlandslaget finns också moratrion David Holmberg, Julia Limby och Helena Kallander.

- På SM ska vi bli att räkna med här i Idre lovar Elin Ek och får medhåll av Julia Limby och Helena Kallander.

- Vi har i år ett bättre lag än det som tog SM-brons i vintras, säger Elin, som då på upploppet så vitt även fixat ett silver till Mora.

- Därtill har vi en bra bredd med många som vill vara med i stafettlaget.

SM-guld i Idre vore inte helt fel för IFK Moras tjejer.

- Vi kommer att ha ett läger här om någon vecka då vi dels ska bo i de stugor vi ska bo i under SM, samt känna på banorna, säger Julia Limby.

- För vår del blir SM här i Idre kul. Då får vi mäta oss med de bästa seniorerna, säger Julia och påpekar att Helena åkt ifrån flera av de etablerade tjejerna i stakåkning på rullskidor.

- Det är synd att vi inte får mäta oss direkt mot dem, säger Julia och Helena, när inte Elin hör på.

SM i all ära. Det är dock VM i Val di Fiemme som är vinterns mål för Elin medan juniortjejerna har JVM på "hemmaplan" i Sollefteå som säsongens viktigaste tävling.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons