Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsman till Ludvika HF

Annons

Namnet Jernemyr ringer måhända bekant i många Ludvikabors öron, för de icke handbollsintresserade är kopplingen då med säkerhet den lokale Icahandlaren Sven-Eric Jernemyr.

Tidigare drev Sven-Eric butik i Orsa och där började sonen Magnus också sin handbollskarriär i numera insomnade handbollsföreningen Orsa IF.

Magnus Jernemyr flyttade sedan vidare som handbollsspelare, spelade med Borlänge HK innan han kom till Redbergslids IK i Göteborg.

Under smeknamnet "Orsa" kom Magnus Jernemyr att bli en viktig spelare i mästarlaget RIK. Men då klubben hamnade i ekonomiskt trångmål den senaste säsongen bytte 28-årige Magnus till spel i spanska ligan med Torrevieja.

Där spelar Magnus till helgen en viktig match i kampen om nytt kontrakt i högsta serien.

- Det blir en tuff match. Men det ser ut som om vi ska greja att hänga kvar. Vi spelar mot Santander borta och de har inget att spela för, säger Magnus.

Oavsett hur det går i ligaspelet har Magnus något kul att se fram emot. Han är nämligen, som debutant, uttagen till två träningslandskamper mot Danmark 30 och 31 maj. Därefter ska den svenska truppen till EM-kvalmatchen mot Polen spikas.

-Det är verkligen roligt att få chansen. Tidigare har jag bara varit med på lite läger och så men aldrig spelat matcher.

Förbundskaptenen Ingemar Linéll har tagit ut en trupp på 13 spelare till kvalmatchen mot Polen. Denna ska kompletteras med två spelare, en mittsexa och en högertvåa.

Och det är där Magnus kommer in i bilden som försvarsspecialist, med förhoppningen att göra så bra ifrån sig att han även får spela EM-kvalmatcherna mot Polen 12 och 19 juni.

Sedan kommer Magnus hem till Dalarna igen. För midsommar på Sollerön vill han inte missa och heller inte handbollsskolan i Ludvika efter midsommar.

- Det ska bli kul att vara med på Ludvika handbollskola, tidigare har jag bara varit med på Redbergslids handbollsskola, säger Magnus.

Ovan vid besök i Ludvika är han emellertid inte, i juletid brukar han ses plocka upp varor i pappans Icabutik.

- Man måste ju se till att ha koll på farsarvet, säger Magnus med ett skratt.

HENRIK SCHMIDT/ BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons