Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsforward till Falu BS

Annons

Tidningen har tidigare under säsongen berättat om Falu BS intresse för Rasmus Lindqvist, en spelare som Sören Persson i sin roll som finsk förbundskapten, har god koll på.

- Rasmus har funnits med i de två finska VM-trupperna jag basat över och jag försökte få över honom hit redan under säsongen.

-Nu blev det inte så men under VM-turneringen fortsatte vi diskussionerna och nu har vi kommit överens om ett ettårskontrakt, berättar Sören.

Rasmus kommer närmast från Borgå Akilles i den finska högstaligan och noterades för 27 mål på 22 matcher den senaste säsongen.

I landslaget har han gjort åtta mål på 13 landskamper.

-Rasmus är en riktig toppforward och ni kommer att märka att det går fort när han trampar igång. Han är handplockad för sina kvalitéer.

Rasmus har spelat för sin moderklubb Borgå Akilles hela sin karriär, förutom säsongerna 2002-03, 2003-04, då han spelade med det svenska division 1-laget Helenelund.

- Men det går inte att jämföra division 1 med allsvenskan, säger Rasmus.

Var det tack vare Sören Persson som du valde Falu BS?

-Det är klart att det spelade in i mitt val, det är alltid bra att känna tränaren när du kommer till en ny klubb. Mitt mål sedan jag började med bandy har också varit att spela i Sverige och allsvenskan, berättar han.

I och med Rasmus underskrift har Sören Persson 18 spelare under kontrakt.

Klart är att från årets trupp försvinner Anders Lindén som återvänder till Motala och Tomas Jansson och Joakim Folkesson som slutar.

-Ytterligare en forward och en mittfältare kan vi komma att värva och samtidigt är det klart att vi plockar hem backen Johan Krosse från Karlsbyheden.

-Han har utvecklats under säsongen och kommer att få samma chans som Tomas Hellberg fått, säger Sören.

Sören Persson räknar med att truppen ska vara spikad vid nästa månadsskifte och 18 april drar laget igång försäsongsträningen.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons