Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsback till IBF Falun

Annons

Den 30-åriga landslagsbacken har gjort 40 landskamper för Sverige och fanns med i VM-guldlaget i fjol.

Hon fanns också med i det svenska laget som tog VM-brons i Singapore i förra veckan.

- Hon har spelat tillsammans med Jenny Magnusson i landslaget och enligt förbundskaptenen Kristina Landgren är Magnusson och Viklund det bästa backparet.

Jenny Viklund är korsbandsskadad i ena knät och kommer att lägga sig på operationsbordet nästa vecka.

- Därför räknar vi bort henne före jul. Hon kommer att spela med IBF Falun från och med 15 januari nästa år, förklarar Andréason.

Med Jenny Viklunds namnteckning hoppas nu förstås IBF-ledningen att Jenny Magnusson ska förlänga kontraktet med klubben.

- Det här lär i alla fall inte minska våra chanser att få behålla Jenny. Jag hade ett långt samtal med Jenny innan de åkte till Singapore och jag ska ha en ny kontakt med henne de närmaste dagarna.

Hur ser det ut med Katja Hinders och Camilla Granelids eventuella fortsättning i klubben?

- Det är bara Katja jag pratat med efter VM. Camilla har skolavslutningen att tänka på så henne ligger jag lågt med ett tag till, berättar Andréason.

Förutom att förlänga kontrakten med Magnusson, Granelid och Hinders jobbar även IBF-ledningen med att försöka locka hit Sofia Andersson, back i Högdalen.

Fakta I IBF-truppen

Målvakter: Marie Sneen, Stina Persson.

Backar: Anna Renström, Emma Lundmark, Maria Lennartsson, Maria Söderström, Jenny Viklund (Boliden/Rönnskär).

Forwards: Cecilia Hast, Malin Bäckrud (Högdalen), Jenny Lundqvist (Storvik), Helga Karlsson (Högdalen), Karin Hjelm, Sara Andersson (Alba), Sara Kristoffersson, Kristin Fors, Tanja Esko, Johanna Dahlin (Södertälje).

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons