Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslaget nästa

Annons

Till vardags spelar han i Ludvika FK:s P16-lag, men han tränar även med juniorlaget och A-laget. Det är ingen tvekan om att Christoffer Otterberg tränar hårt för att bli fotbollsspelare på heltid. Och den hårda träningen har gett resultat.

Han säger att han blev nervös, när en av tränarna, från Dalalaget, ringde och sade att han hade blivit uttagen elitlägret i Halmstad.

- Jag blev jätteglad, men först åkte vi till Enköping och svetsade samman truppen. Då var det spelare endast från mellersta delarna av Sverige. Vi spelade matcher och tränade, säger Christoffer Otterberg.

När han väl anlände till Halmstad hade nervositeten sjunkit en aning. På elitlägret (P15) deltog cirka 400 spelare, varav 48 målvakter från hela landet.

- Det gick ganska bra på träningarna. Vi hade individuella målvaktsträningar med Ulf Hedlund, samt talangutvecklare från Svenska fotbollsförbundet, säger han ödmjukt.

Sanningen var att det gick riktigt, riktigt bra för Harnäskillen. Han kom nämligen med i elitlägrets all star team. Chistoffer Otterberg berättar att det kommer vara ett minne för livet, när han fick dra på sig landslagströjan.

- Jag släppte in ett mål, men jag lyckades ändå imponera på ledarna så att jag får åka på ett landslagsläger på Bosön mellan den 4 och 7 augusti. Det ska bli roligt.

Christoffer Otterberg är den enda spelaren från Dalarna som lyckats ta sig vidare från Halmstad.

Till landslagslägret blev 40 spelare och fyra målvakter uttagna.

Hur ofta tränar du?

- Jag tränar fyra gånger i veckan, men sedan är jag på fotbollsplanen, bara några hundra meter från mig, och spelar med mina kompisar. Det måste jag göra om jag ska bli bra.

Beskriv dig som målvakt?

- Jag är stark i luftrummet, smidig och ganska bra på utrusningar. Men jag behöver bli modigare.

Målsättning?

- Att komma med till P-15 landskampen mot Polen.

Varför blev du målvakt?

- Jag tyckte det såg häftigt ut, sedan hade jag en äldre kompis som var målvakt. Det är roligt att rädda ett stenhårt vristskott från långt håll.

Vem är din idol?

- Det är Manchester Uniteds målvakt, Fabien Barthez. Han är en duktig målvakt, han gillar jag.

Fast han gör ju ganska många målvaktstavlor...

- Det är lugnt, jag gör inte några alls.

JONAS OTTOSSON

Mer läsning

Annons