Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslaget lockar Jonas

Annons

Det handlar om att ta Ishockeysveriges mest inflytelserika jobb.

Men samtidigt om att avsluta en 23 år lång kärleksaffär med Leksands IF.

Ett ömsesidigt förhållande som det senaste året gett så mycket, både för Leksand och för Jonas själv.

Senast i tisdags var Bergqvist på lantbrukarnas riksförbunds årsstämma i Växjö och lyckades där värva ytterligare tre företag till den nystartade Guldjakten.

Det är just denna förmåga, att kunna marknadsföra och profilera, som gjort Bergqvist så intressant för Svenska Ishockeyförbundet att man nu vill ha honom som landslagschef, en tjänst som i mångt och mycket ska gå ut på att marknadsföra Tre Kronor och vara svensk ishockeys ansikte utåt.

- Det är kul för Leksands del. Det är ett tecken på att vi har lyckats och att de haft ögonen på oss. Det blir man glad för, säger Jonas.

Han är smickrad.

Och intresserad.

- Det är precis som när man var spelare, man vill spela i landslaget. Det här är ju ett snäpp högre. Dessutom får man en chans att påverka hockeyn i en positiv riktning över hela landet. Landslagshockeyn har varit en del av mitt liv i 14 år och jag trodde aldrig att den chansen skulle komma tillbaka...

Efter tre år som vd i Leksands IF kan det alltså vara dags för nästa steg i karriären.

- Jag har tagit föreningen från punkt a till b. Nu ska den vidare till punkt c. Kanske är det inte jag, utan någon annan, som ska göra det. Jag måste fundera på vad som är bäst för föreningen, det har jag alltid haft som motto när jag tagit svåra beslut, berättar Bergqvist.

Många skulle nog se det som en angenäm situation.

För Jonas Bergqvist är det mest frustrerande.

- Jag har inte bara beslutsångest, utan även separationsångest. Det är väldigt mycket i huvudet just nu och många frågor. Men jag kan ju inte ens berätta för frugan hemma vid köksbordet vartåt det lutar, eftersom jag inte vet det själv, säger Jonas.

När vill Svenska Ishockeyförbundet ha svar?

- Det finns ingen tidsgräns.

Men även om hjärtat alltid kommer att klappa för Leksand så tyder det mesta på att hjärnan snart finns hos Svenska Ishockeyförbundet.

Ett erbjudande som det Jonas Bergqvist fått tackar man ju inte nej till...

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons