Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landskamp ställs in

Annons

-Rema rama "Kalle Anka".

-Med lite god vilja hade det polska förbundet fixat det här. Det finns ju alternativa färdsätt och resvägar, menar Zetterberg.

Intresset för landskampen, sett till förbokningar av biljetter, har vida överträffat den siffra arrangörerna räknat med, varför det kalkylerade överskottet på arrangemanget nu går om intet.

- Till förtret för handbollen. Både för oss i föreningen och sportsligt för det svenska lands-laget, som ju, liksom polskorna, sett matchen som ett rejält genrep inför stundade EM-slutspel, menar MittDala-ledaren.

Föreningen är i och för sig, av det svenska förbundet, garanterad ersättning för alla utlägg man haft under förberedelserna.

-Men allt arbete vi lagt ner är förgäves.

-Jag blir riktigt, riktigt förbannad när jag ser hur respeklöst det polska förbundet uppträtt, menar Zetterberg.

Vilken konstaterar att Irsta, värdförening för gårdagens tänkta evenemang i Västerås, har funderingar kring att anmäla det polska förbundet till det internationella.

-Inte mig emot. Vi får väl se hur det blir.

-På något sätt måste sättet på vilket det här skötts från polskt håll påtalas, menar Håkan.

På Svenska Handbollsförbundet är förstås besvikelsen lika stor som hos de arrangerande föreningarna.

-Tyvärr finns inga maktmedel att ta till i sammanhanget mer än att kraftigt protestera.

-Det här känns närmast som en unik företeelse. Jag har då a ldrig tidigare upplevt något liknande, säger landslagschefen Lasse Tjernberg.

Han noterar att viljan inte funnits att hitta alternativa resealternativ från polskt håll.

- Och jag vågar påstå att det här aldrig skulle ha inträffat om saken varit den omvända, det vill säga att vi skulle ha spelat i Polen.

-Men saknas viljan så gör den det. Helt klart är i alla fall att vi dels kommer att protestera kraftigt, dels också tänka oss för två gånger i framtiden innan vi har något ihop med det polska förbundet.

Landslagschefen lovar också de arrangerande föreningarna gottgörelse för de utlägg man haft och en diskussion framöver om andra bitar kring arrangemanget.

-Sen kommer vi förstås att ha både Irsta och HK MittDalarna i åtanke i framtiden när det gäller att lägga ut arrangemang av det här slaget.

-Det törs jag nog lova, avslutar Tjernberg.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons