Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnar sin post

Annons

- Vi har meddelat valberedningen att vi inte står till förfogande för omval, säger Valter som varit FIF-ordförande i tre år.

- Gemensamt för oss är att det är helt enkelt är för svårt att få tiden att räcka till alla uppgifter.

Men kvartetten som lämnar styrelserummet kommer inte att lämna klubben för det.

- Nej, vi kommer att finnas kvar i klubben men koncentrera oss på de mer konkreta arbetsuppgifter vi redan i dag har förutom styrelsejobbet.

- "Offa" lägger exempelvis ner oerhört mycket tid på att köra bussen till bortamatcherna och under hemmamatcherna sköter han online-uppdateringen på nätet. Magnus Hedén är ungdomsledare och Thomas Andersson har skött hockeyskolan och sitter i sekretariatet under matcherna.

Även ordförande Gikalov vill ägna den tid han har åt sina mer praktiska arbetsuppgifter.

- Jag håller bland annat i veteranlaget som sköter det mesta i samband med arrangemangen.

Du hoppar av, "Offa" hoppar av plus ytterligare två styrelseledamöter. Finns det risk att FIF blir ett nytt Slätta SK och står utan styrelse?

- Nej, nej, absolut inte. Valberedningen fick våra besked för ganska länge sedan och jag vet att den arbetar bra. Enligt vad jag förstått finns det redan förslag på bra efterträdare, säger den avgående ordföranden.

På sikt ser han rent av sin egen, Jan Hellströms och de övriga styrelseledamöternas avgångar som ett sätt att stärka klubbens organisation.

- Ja. Förhoppningsvis kan vi bli fler som arbetar i föreningen och delar arbetsuppgifterna på flera. Sedan FIF bildades 1998 efter konkurserna har vi ju i stort sett varit ett gäng gamla FIF:are som hållit i det mesta. Men nu måste vi se framåt, stärka oss vidga gruppen och få fler som arbetar, säger Gikalov.

Vilka som ersätter beslutas på årsmötet i slutet av maj.

Kvar i styrelsen finns kassören Jan-Erik Sundlöv, Ole Jacobsson och Magnus Westberg.

När det gäller laget inför 2006 pågår arbetet med att knyta upp en tränare. Om Tomas Jonsson fortsätter eller inte är ett frågetecken. Timo Kuismin är som vi skrivit ett alternativ.

Av spelarna är det klart att Anders Lövdahl försvinner till Borlänge.

- Dessutom är det frågetecken för Daniel Broberg på grund av studier och kanske också ett frågetecken för Erik Strömberg. I övrigt har ingen aviserat att de lämnar oss, säger Gikalov.

@>

HANS DAHL

Mer läsning

Annons