Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnar Jonas Leksand?

Annons

- Jag och Jonas har en öppen dialog och det jag kan säga i dagsläget är att Jonas blivit tillfrågad att ta den nya tjänsten som landslagschef, säger Leksands ordförande Nils-Erik Johansson.

Ordförande Johansson och vd:n Bergqvist låg bakom Dalauppropet som gav klubben ekonomiska förutsättningar för en snabb återkomst till elitserien. Samarbetet mellan de båda har varit intimt och Nils-Erik Johansson har bara gott att säga om Bergqvist.

- Han är en underbar människa som gjort mycket gott för föreningen. Dessutom jobbar vi två väldigt bra tillsammans.

- Nu har Jonas fått ett erbjudande och han ska fundera på det i lugn och ro. När han har bestämt sig så får jag veta det direkt, säger Nils-Erik.

Vad händer om Jonas tackar ja till erbjudandet och lämnar Leksand?

- Det är inget jag funderar på i dag. I dagsläget är han fortfarande vd för Leksand.

Men du vill väl ogärna tappa Jonas Bergqvist?

- Nej, jag hoppas förstås att han stannar kvar hos oss, men säger han ja till erbjudandet så får jag acceptera det. Jag skulle aldrig stoppa en människa som vill vidare i karriären.

Tidningen sökte i går förgäves Jonas Bergqvist för en kommentar, men till radiosporten kommenterade Bergqvist så här:

- Jag har fått en fråga om jag är intresserad att föra en diskussion om general manager-tjänsten vidare, men jag har inte tagit ställning till det än.

- Jag har ett intressant jobb som vd i Leksand och ser det som en stor utmaning. Att välja mellan två så fina jobb är inte lätt.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons