Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LAIK nära poäng igen

Annons

Det märktes direkt hur matchbilden skulle se ut. LAIK backade hem och koncentrerade sig på att krympa ytorna för Korsnäs.

- Vi försökte att spela vårt spel. Men det blir inga roliga matcher mot sådana här lag som ställer upp så defensivt. Jag hoppas att det kommer att straffa sig i längden, sade KIF-tränaren Lars Björkman.

Samtidigt förstod han att det var LAIK:s enda chans. Det skulle vara smått idiotiskt för LAIK att försöka föra matchen.

Men det klart, några fler anfallsförsök kunde man ju önska sig.

Hur som helst. LAIK gick in för att försvara sig med en 5-4-1-uppställning.

Med tre man i mittförsvaret och två ytterbackar lyckades laget hålla tätt i 65 minuter.

Faktum var att Korsnäs var riktigt illa ute för en stund. LAIK gjorde nämligen första målet efter en timmes spel. Unge Stefan Bartholdsson kom fri och drog elegant målvakten Ola Sundén. Men fem minuter senare kom alltså kvitteringen. Lars Svan sköt behärskat i bortre hörnet från ett läge till vänster om hemmamålvakten Patrik Högberg. Korsnäs fortsatte jakten efter ett segermål och i den 77:e minuten frispelades Daniel Höglund av Svan. Ett oerhört viktigt mål för Korsnäs, men desto snöpligare för LAIK.

- Så här direkt efteråt kan jag inte känna någon glädje. Jag är inte nöjd med spelet. Men i morgon kan jag förhoppningsvis glädja mig åt poängen, sade Björkman.

För LAIK ser det mörkt ut. Laget har inte tagit en enda poäng efter uppehållet. K-J Lilletjernbakken och Tomas Eibrant var avstängda mot Korsnäs. I nästa match är det Staffan Gustavssons tur att stå över. Tyvärr är det inte mycket som talar för att LAIK grejar nytt kontrakt. De återstående matcherna ser alltför svåra ut.

Åke Björnstad, lagledare i LAIK, hade hoppats på en poäng.

- Vi kämpade bra hela matchen. Därför var det lite synd att de fick göra 1-2. Men så här är det för ett lag i botten, konstaterade han.

Bästa insatserna gjorde målvakten Patrik Högberg tillsammans med försvarets Danne Jonsson och Jarmo Piminäinen. Stefan Bartholdsson slet hårt i sin ensamhet på topp.

I ett Korsnäs, som inte gjorde någon av sina bättre matcher, går bästa betygen till Nils Eklund, Thomas Eriksson och Lars Svan.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons