Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LAIK måste ta en poäng

Annons

Tredje laget från slutet kvalar mot Hälsinggården som vann vårtrean. De två sista lagen i vårtvåan spelar i division III nästa säsong.

- Vårt mål har hela tiden varit att behålla platsen i tvåan, så självklart siktar vi på seger, säger LAIK-tränaren Per Bäcklin.

LAIK har det bästa utgångsläget. Inför kvällens match har LAIK nio poäng och minus 20 i målskillnad. Orsa har sju poäng och minus 21. Det räcker således med en poäng för LAIK. Blir det däremot förlust, så tar Orsa kvalplatsen. En mikroskopisk chans att ta kvalplatsen har också Häradsbygden. Men då måste Leksandslaget besegra Ludvika med omkring 25 mål samtidigt som Orsa vinner knappt.

LAIK åker upp med ordinarie lag så när som på en spelare. Lollo Andersson är bortrest.

- Det är förstås lite synd. Lollo har varit duktig på slutet. Nu hoppas jag att andra spelare kliver fram och tar på sig större ansvar. Vi är i bra form. Det visade vi senast mot Ludvika. Då jobbade alla hårt i det defensiva spelet också.

I Orsalägret tror man på seger. Att laget ska tvingas börja om i trean, anser inte tränaren Anders Höijer som troligt.

- Nej, det existerar inte för mig. Förutom Falu HC, så tycker jag att vi är tvåans bästa lag och vi ska hålla oss kvar, så är det bara.

Men varför ligger då Orsa i botten av tabellen?

- Vårt försvarsspel har stundtals varit väldigt ojämnt, men framför allt har vi har saknat den rätta glädjen i laget. Totalt sett har det varit för mycket gnäll, säger Höijer.

Mer läsning

Annons