Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagsnittet ändras inte

Annons

u Det blir ingen sänkning av lagsnitten i nästa års elitserie i speedway. Det beslutet togs på lördagen, med total majoritet bland klubbarna i högsta serien.

- Det är en principlösning som alla är mycket nöjda med, säger Tommy Rander, ordförande i Kaparna.

Sammansättningen av elitserielagen bygger helt på förarnas individuella snitt från tidigare säsonger. Den regeln som ska gälla i framtiden, och gäller just nu, innebär att snitt-taket sätts av det lag som vinner serien.

Detta lag ska inte behöva släppa förare till säsongen efter, och övriga ges därmed chansen att värva förare för att kunna utmana.

Trots att publiken har ökat på speedwaytävlingarna de senaste åren har flera klubbar haft ekonomiska problem. Röster har höjts att lagsnittet ska sänkas. Detta för att minska antalet utländska förare, ge svenska juniorer chansen i större utsträckning och sänka totalkostnaderna.

- Juniorsatsningen har vi ännu inte släppt, men just nu klarar vi inte att införa såna regler, säger Rander. Det finns helt enkelt inte tillräckligt många förare som håller den klass som behövs.

Elitserieklubbarna kom också överens om att ta fram standardavtal för förarna. Detta ska jobbas fram tillsammans med Svemos jurister. Sista datum för övergångar kommer också att flyttas fram från 1 november till 15 december. Borta är också kravet på att utländska förare ska ha ett visst snitt i sina hemmaligor för att få arbetstillstånd i Sverige.

(TT)

TT

Mer läsning

Annons