Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagen kunde varit fler

Annons

- Men det kunde varit fler lag tycker jag. Inte minst norrifrån, säger Carina Solhag i arrangörsstaben.

Som hoppas fler klubbar nappar, när tävlingen avgörs i Hudiksvall nästa gång.

- Visst. Det här var ju första gången cupen arrangerades, när den flyttar norrut till nästa gång bör det bli fler lag därifrån, tippar Carina.

Tävlingen, som egentligen är tre fristående sådana (i fristående, på matta och trampett) fick överlag väntade segrare.

Gymnos, som plockat med en del av sitt USM-gäng till tävlingen, visade det klart bästa programmet i fristående och vann sedermera också trampetttävlingen.

Däremot ställde man inte upp på matta, där nu istället Hedemoras på den här nivån rutinerade lag vann före hemmaklubbens lag 1, som också plockat med några av sina USM-gymnaster i laget.

USM avgörs förresten om några veckor och där finns både Gymnos och Domnarvet med.

Delar av lagens trupper gjorde en uppvisning i samband med lördagstävlingen och visade då prov på att klivet från A-cupsammanhang upp till USM-nivå är stort ur svårighetssynpunkt.

Kul förresten att några av lagen hade plockat in killar i trupperna i den här annars nuförtiden solklart tjejdominerade gymnastikvarianten.

Annat var det förr. För dom som minns hade ju exempelvis Domnarvets GK en av landets absolut bästa herrtrupper, vilken fick åka land och rike runt på uppvisningsturnéer under framför allt 40- och 50-talen.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons