Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagbygge pågår

Annons

Tre av dem (Kimmo Lotvonen, Jukka Tiilikainen och Jiri Bicek) var redan kända för Dalarnas Tidningars läsare, då de tidigare avslöjats som troliga Leksandsförvärv.

Men två namn var nya: tjeckiska backarna Jan Srdinko och Marek Zidlicky.

Srdinko är väl inte välkänd i Sverige, men har en gedigen "stamtavla" med spel för tjeckiska klubbarna Vsetin, Sparta Prag samt ryska Sibir Novosibirsk.

- En allroundback som spelat många år i högsta tjeckiska ligan, konstaterar Leksands sportchef Anders "Masken" Carlsson.

Om Jan Srdinko är okänd så är Marek Zidlicky desto mer välbekant för svenska hockeysupportrar, om än att det är en aningen negativ bekantskap.

Zidlicky var nämligen med i det tjeckiska lag som i höstas förnedrade Sverige i World cup och sedan också vann turneringen.

Sedan blev det ungefär samma visa i VM för en månad sedan, Tjeckien vann mot Sverige, vann turneringen och den här gången röstades Marek Zidlicky fram som VM:s bäste back.

- Han är en världsback. Men vi får nöja oss med att ha honom på lockout-kontrakt. Han kommer att vara med oss från början av säsongen. Sedan räknar vi nog med att NHL drar i gång framåt oktober eller så, men om Zidlicky försvinner så kommer ju då Ladislav Benysek och Jan Nemecek, säger "Masken" Carlsson.

De övriga tre förvärven som officiellt presenterades i går hade också "Masken" Carlsson en del att säga om:

- Jiri Bicek har fått väldigt fin kritik, man kan säga att vi knep honom framför ögonen på hans NHL-klubb New Jersey Devils.

- Kimmo Lotvonen är en storväxt back som de senaste två säsongerna blivit finsk mästare med Kärpät.

- Jukka Tiilikainen har vi värvat som en powerforward. Han har smält in väldigt bra i gänget under de dagar han har varit här och tränat.

Helt klart är "Masken" Carlsson nöjd med att ha kunnat göra klart med den nya kvintetten spelare.

- Det här är bra spelare som kommer att tillföra vårt lag en hel del. Vi har sökt karaktärsspelare och jag tycker att vi har fått det.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons