Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lag-SM årets höjdpunkt

Annons

I runda tal kommer ett tiotal Europatourspelare att ingå bland de 18 inblandade lagen i SM:et. Bland de 18 återfinns arrangörsklubben, som tror sig kunna mönstra ett tillräckligt slagkraftigt lag i år för att kunna konkurrera "till och med om seger", som optimistiske team-coachen Arild Doverhem säger.

- Om vi får hem Daniel Chopra. Han betyder i runda tal minst 15 slag bättre resultat för vår del. Och det kan räcka långt...

Att få med Chopra, etta på den svenska herrankingen just nu, till den här tävlingen handlar dock om många om och men.

- Daniel har golf som levebröd och måste i första hand se till att säkra ett och annat för framtiden. Bland annat kortet på USA-touren. Dessutom krockar lag-SM med British Open och kvalar Daniel in till den tävlingen är det kört för vår del, säger Doverhem.

Men klubben hoppas förstås.

- Förhoppningsvis ska Daniel klara sina poäng för tour-kortet i USA den närmaste tiden. Lyckas han sedan inte kvala in till British Open talar mycket för att han spelar här i Aspeboda.

- Vi har i alla fall kommit så långt att vi diskuterat flygbiljett, säger Gary Cosford.

Klubben tror sig dock även utan Chopra bland de sex i laget kunna konkurrera om i alla fall en plats bland de tio främsta.

- Jag tycker det ser bra ut även utan Chopra, säger Doverhem.

Fotnot: I Borlänges lag är det tänkt att Linus Pettersson, Ulf Hedlund, Nils Björling, Isak Petersén och Kalle Söderström ska spela. Kommer inte Chopra står kampen om den sjätte platsen mellan Mårten Milling, Erik Lundin och Emil Lindmo.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons