Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddar för VM-festen

Annons

- Nej, det är nog klokast att inte säga så. I stället för den där slutpunkten efter VM och SM hemma i Sälen som jag var inställd på att sätta är det kanske klokare att nöja sig med ett kommatecken.

- Visst har jag varit inställd på att lägga av. Men det har ju gått så bra den senaste tiden så jag vill nog ha lite betänketid, säger Martin som grejade en VM-biljett i allra sista stund när han blev tia i Schladming.

Där tog han, precis som inför OS i Turin för ett år sedan, den absolut sista chansen att kvala in i det svenska laget.

- Det var den lyckligaste dagen i mitt idrottsliv. Efter träningslägret vi hade i Åre och stämningen som var där uppe kände jag hur gärna jag ville vara med. Jag visste vad jag var tvingad att göra för att få vara det och jag lyckades...

Efter några dagars vila hemma i Sälen kommer Martin och de övriga slalomåkarna att ha ett läger i Vemdalen med start torsdag. Nio dagar senare är det dags i VM. I en backe som Martin egentligen inte gillar.

-Egentligen är den alldeles för enkel för ett VM. Jag gillar betydligt bättre när det är hårt och riktigt svårt. Men VM-backarna blir oftast enkla bara för att arrangörerna ska kunna använda samma målplats. Och det får man ju förstå.

Din önskepist?

- Så hårt och så isigt som möjligt. Dessutom beror ju mycket på bansättningen. Är backen lätt och banan enkelt stakad är det inte så bra.

Hur ser du realistiskt på dina chanser?

- Det har ju som sagt gått ganska bra på slutet... Men att spekulera i chanser är svårt. Jag tänker i alla fall gå ut och ge järnet och håller det kan det bli bra.

-Jag var ju trots allt trea i andraåken både i Kitzbühel och Schladming. Så möjligheten finns trots allt. Men det blir naturligtvis jättetufft, säger Hansson som var OS-tia i Turin för ett år sedan.

-Det blir i alla fall en garanterad fest, säger Hansson som åker upp till Åre om en dryg vecka.

- Till dess gör jag som många andra, följer tävlingarna i tv.

Och så var det den där slutpunkten:

- Å ena sida står familjen, att vårt företag växer och kanske kräver mer tid av mig. Men just nu är det så förbaskat kul och det går bra.

- Vänta på svaret åtminstone till snön har smält bort.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons