Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddade veteranen Posa lika vass som vanligt?

Annons

- Det är väl en fem, sex förare som kan vara med och slåss om segern. Men Frans Zorn, som vann cupen i fjol, får gälla som favorit, säger Posa som givetvis räknar in sig själv som en av dem med segerchans.

- Det är ett bra startfält. Alla de bästa, utom ryssarna som är upptagna med kvaltävlingar hemma, är med, tillägger han.

För egen del så har han redan hunnit avverka en tränings- och tävlingsresa till Ryssland. Det blev fyra tävlingar på rysk is med blandade resultat. Det gick bäst i de två första då han blev fyra och sjua. I den tredje slutade han näst sist.

- Men då fick jag lov att låna cykel och jag åkte på en tjeckisk som var helt hopplös.

I den fjärde blev det en sjundeplats, också då på lånade grejer.

-Men den cykeln var helt okej. Den lånade jag av världsmästaren.

Posa är luttrad när det gäller resor i Ryssland. Denna gång blev det strul två gånger med transporterna av cyklarna mellan tävlingsbanorna. Det var anledningen till att han fick lov att låna utrustning för två av tävlingarna.

-Det var i alla fall full fart i tre veckor och vi hann också träna.

Med sig på resan hade Posa Stefan Svensson, finländaren Anti Aakko och holländaren Johnny Tuinstra.

- Men Tuinstra bröt nyckelbenet och hann inte köra så mycket.

- Det blev i alla fall en bra genomkörare och det känns ungefär som vanligt med formen.

Det stora målet för Posa är att ta sig in i VM. Den resan inleds med en kvartsfinal i Finland. Går det bra där blir det semifinal i antingen Tyskland eller Ryssland. Tar ha sig igenom det nålsögat väntar sedan fyra VM-deltävlingar.

- Så det gäller att se till att få vara hel och inte vurpa bort sig, konstaterar han.

Posa har heller inte legat på latsidan i garaget. Han har några nya motorer på gång och också en ny ram.

- Men det är inte riktigt klar än. Jag hoppas kunna testa den i nästa vecka. Det blir lite nytt hela tiden även om reglerna sätter gränserna. Och det är kanske bra det, för annars är det lätt att det drar iväg kostnadsmässigt.

Så räkna med Posa i Santa cup och även längre fram i VM. Han inledde sin isracingkarriär 1977 och bli inte förvånade om han finns med också nästa säsong som i så fall blir hans 30:e.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons