Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddade med priset

Annons

Den 15 januari röstade det svenska folket fram Susanna Kallur till Jerringprisvinnare på Idrottsgalan i Globen. Där fick hon även höja trofén, men det var först i går som hon fick den vackra, tunga och viktiga pjäsen i sin ägo.

Det var en synbart stolt Kurt Sundin, mannen som övertalade systrarna Kallur att börja med friidrott, som fick äran att överlämna glasskålen som värderas till 40 000 kronor.

– Det känns kul att få den, det är ett väldigt speciellt pris, säger Susanna Kallur som ändå inte vill gå så långt som att tala om ett ”före”och ”efter” Jerringpriset.

– Det är klart att det är stort, men det förändrar ju egentligen inte så mycket, säger hon.

Nej, det är fortfarande det som händer på löparbanorna som är det viktigaste. Och viktigast av allt just nu är vad som händer i Birmingham.

I morse satte hon sig på flyget, i morgon väntar ett väldigt lätt träningspass och på fredag smäller det. Förhoppningsvis tre lopp och en ny guldmedalj.

– Jag ska i alla fall springa så fort som möjligt och formen känns bra.

Springer hon så fort som hon kan är guldet vigt åt henne. Även om hon inte säger det själv får hon finna sig i att vara storfavorit. På årsbästalistan är hon 13 hundradelar framför närmsta konkurrent, ryskan Aleksandra Antonova.

Ungefär lika stor marginal, 12 hundradelar, har Susanna upp till bulgariskan Tezdzhan Naimova i hennes andra distans, 60 meter slätt.

– Men jag har inte en tanke på det ännu, säger hon och utvecklar:

– På fredag kväll börjar jag tänka på det. Men med tre lopp i benen vet jag inte hur jag kommer att känna mig, så jag är inte säker om det blir något slätlopp, resonerar hon.

Mer läsning

Annons