Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyligt väder en fördel

Annons

Förra helgen vann Ulf Gunnarsson riksmästerskapen i triathlon i Göteborg. Distanserna var 1500 meter simning, 40 km cykling och 10 km löpning, så kallad Olympisk distans. Till helgen är dock distanserna betydligt längre. Men det är inget som skrämmer Ulf. Han är väl förberedd.

- Jag har varit frisk och kunnat träna bra hela året. Jag har också skurit ner på mitt engagemang inom ungdomsidrotten så jag har haft mer tid att ägna till min egen träning.

Sedan i höstas har Ulf sprungit distanspass på över tre timmar en gång i veckan, han har cyklat nästan 300 mil, och simtränat minst två gånger i veckan.

- Jag började simma ute i sjö för flera veckor sedan även om det har varit lite dåligt väder och jag tycker att det känns som om simningen går lite bättre än tidigare år.

Många är vi som har gått och väntat på varmare väder, men Ulf tycker att det kan få vara lite kallt under tävlingsdagen.

- Jag tror att vi nordbor har fördel av att det är lite kallt. Jag har cyklat ute hela våren och då kan det vara bra kallt så det ska inte vara några problem. Det kan till och med vara bättre om det är lite kallt. Är det för varmt kan jag få blåsor på fötterna och då blir löpningen bara en plåga, fortsätter han.

Ulf Gunnarsson har genomfört alla träningspass enligt sin planering så han känner sig redo för VM. På söndagen körde han det sista hårda träningspasset och nu väntar en lugnare träningsvecka och kolhydratuppladdning.

- För att köra de här distanserna måste man var lite tokig. Men det är speciellt att få sätta på sig landslagskläderna och vara med i ett världsmästerskap, säger Ulf och ler.

MATILDA BUSKE

Mer läsning

Annons