Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvarnsveden tog hem DM

Annons

Kvarnsveden kom med i stort sett samma lag som spelar i damtrean. Mora däremot mönstrade ett lag som har chans att vinna JDM ett par år framåt.

- Ja, de flesta tjejerna är 15 år, så vi har ett väldigt ungt lag, berättade Moratränaren Joakim Holback.

Han var inte allt för nedslagen efter finalförlusten, trots att det inte var långt borta från att hans tjejer ordnat en förlängning.

- Vi stod upp bra hela tiden, men det är bara att konstatera att de var lite vassare än vi. Tjejerna slet och kämpade och gjorde det bra, men vi fick inte utrymme för vårt spel, menade Holback.

Det var de mer rutinerade Kvarnsvedentjejerna som satte stopp för det.

- Det är roligt att spela mot bra lag och det här är utvecklande för vårt unga lag, där den äldsta tjejen är 17 år, sa Moratränaren.

Hemmatjejerna bjöd som sagt på ett bra motstånd och man hade även rättvist ledningen i halvtid, efter mål av Johanna Persson.

- Vi var väl lite favoriter och det var kanske det som gjorde att vi uppträdde nervöst i den första halvleken, menade gästernas tränaren, Håkan Lindberg.

Kvarnsvedentränaren var dock imponerad av Moratjejerna och öste beröm över det unga hemmalaget.

- De ska verkligen ha en stor eloge. Det här var i stort sett vårt division 3-lag som vi spelade med och jag måste säga att Mora var ett par klasser bättre än lagen som ligger i botten på trean, menade Lindberg.

I andra halvlek visade dock Kvarnsveden sin klass och dominerade stort. Man vände också på matchen genom mål av Mia Lindberg och Emelie Jansson.

Det fanns bud på ytterligare Kvarnsvedenmål, men i ett av Moras ströanfall, med drygt fem minuter kvar, lyckades Ida Andersson kvittera till 2-2.

Då trodde nog de flesta på en förlängning, men i den sista matchminuten blev Ida Pettersson fälld. Säker straffskytt var Frida Ljung, som därmed fick ikläda sig matchvinnarrollen.

I Mora ska hela laget ha en eloge för en bra match, men en extra ros måste målvakten Elina Emanuelsson ha. Plus också till Louise Westerberg och Maria Karlsson.

Toppar i Kvarnsveden var Emelie Jansson, Sofie Sandbäck och Ida Pettersson.

JDM-final, damer

MORA-KVARNSVEDEN

2-3 (1-0)

Målen: 1-0 Johanna Persson, 1-1 Mia Lindberg, 1-2 Emelie Jansson, 2-2 Ida Andersson, 2-3 Frida Ljung (straff).

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons