Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvarnsveden ny serieledare

Annons

u Kvarnsveden till serieledning. Det överraskande utfallet blev resultatet av helgens omgång i division IV.

KIK vann programenligt hemma mot Vulcanus, 3-0 (1-0). Eftersom Korsnäs tappade poäng innebar det att Kvarnsveden gick upp i serietoppen.

De klara siffrorna till trots, trepoängaren var inte i hamn förrän den sista kvarten. Vulcanus bjöd stundtals på bra motstånd och hade KIK i gungning vissa perioder i den andra halvleken. Gästerna hade dock inte den rätta spetsen i avgörande situationer.

Kvarnsveden tog ledningen redan i den tredje minuten på en omdiskuterad straff. Det var inte många på och runt banan som såg vad som hände. Men en välkänd domarprofil från Borlänge som fanns på läktaren intygade att Conny Olsson blivit omfamnad innanför straffområdet när bollen var på annat håll och att det var rätt dömt.

Vulcanus tränare Tomas Blomberg var inte tillfreds med det domslutet:

- Nej, det var märkligt dömt tycker jag. Nu fick ju Kvarnsveden en kanonstart, och det är inte lätt att sticka hål på deras försvar när de tagit ledningen.

Kollegan Tomas Hultgren i KIK var förstås nöjd, framförallt när hans lag tvingades ställa upp med en hel del reserver.

- Vi hade väldigt många från truppen borta av olika anledningar. Men vi gjorde en bra match, även om det inte var någon höjdare. Grabbarna tycker det är kul med fotboll just nu, och det märks i spelet.

Matchen var händelserik, med flera klara tillbud för båda lagen och gästerna kunde mycket väl ha gjort ett och annat mål.

Kvarnsvedens bästa tycker vi att målvakten Jon Eriksson, Thobias Ohlson och Erik Ernestes var.

LEIF SOLUM

Mer läsning

Annons