Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalspel närmar sig för MIK

Annons

Den här gången blev det bara ett mål i baken då Mora hade numerärt överläge. Det var också nådastöten. Med drygt fem minuter kvar fick gästerna chansen i power play att reducera till 1–2. Men i stället gjorde slav i Modos zon att Per-Åge Skröder kunde göra 3–0.
– Vi gjorde ändå en bättre match nu än senast vi var här, tyckte MIK-tränaren Pär Djoos, som dock inte var glad över sista målet.
– Då gick luften verkligen ur oss, konstaterade han.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och etablerade tryck i MIK:s zon. Men det var Mora som skapade första riktiga målchansen. Pavel Brendl fick ett pass på högerkanten, skottfintade och fick ner Karol Krizan i hemmakassen. Målet var tomt, men då elitseriens skyttekung skulle lägga in säsongens 28:e fullträff, så fanns där en stolpe i vägen.

MIK har en längre tid haft ovanan att dra på sig onödiga utvisningar. Mikael Simons tvåminutare i början av matchen kan skrivas upp på det kontot, då han slog pucken över sargen. I det numerära överläget hade sedan Adam Andersson ett mycket farligt skott, men Mikko Rämö, som ersatte Juha Pitkämäki, var bra med på den förre MIK-backens isskott från nära håll.

Ju längre perioden gick fick Mora mer och mer att säga till om. Men det var hemmalaget som kunde ta ledningen efter åtta minuter. Per-Åge Skröder jagar Brendl i skytteligan och norrmannen kunde göra säsongen 24:e mål då han enkelt vände bort Pierre Johnsson, som borde agerat mer bestämt i sin markering.Efter drygt halva första perioden fick MIK chansen att spela såväl fem mot fyra och fem mot tre (18 sekunder). Ett bra power play från Mora gav dock tyvärr ingen utdelning.

I mittperiodens inledning hade Eric Johansson ett lurigt skott, som Krizan inte hade koll på. Annars handlade det mesta om Modo, som spelade aggressivt. Mora hade ett par numerära överlägen, men lyckades inte skapa några direkta målchanser. Mattias Timanders 2–0 i mittakten blev periodens enda och det får MIK vara tacksamt över. Det var först de sista tre minutrarna som Mora fick ett tryck i Modos zon. I tredje perioden bevakade Modo sin ledning och när sedan trean kom, ja då var matchen körd för Mora.

– Mora är ett svårspelat lag och det här var en riktig krigarserger, konstaterade nöjde Modotränaren Harald Lückner.
– Ska vi ta poäng här upp måste vi sätta de chanser vi hade, men det lyckades inte, suckade Pär Djoos.

Mer läsning

Annons