Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalfyllt för Sterner i Japan

Annons

Nippon Open arrangerades av ISF (Internationella Snowboardförbundet) och då Magnus inte kört någon tävling för den organisationen tidigare i vinter, så tvingades han kvala in till tävlingen.

– Jag kvalade i tre dagar, det var förkval till förkvalet, och förkval till kvalet och allt vad det nu var. Men det gick rätt bra att åka och det höll hela vägen ända fram till finalen, säger Magnus som är hemma på kortvisit i Leksand.
I finalen blev han åtta.

– Ett rätt okej resultat då tävlingen höll hög klass, menar Magnus.
Nippon Open var en halfpipetävling, där finaldeltagarna fick göra så många åk man hann med på en timme. De två bästa räknades sedan.

– Över huvud taget var det bra åkning och inramningen var enorm. Det var hur mycket folk som helst som kollade in tävlingen, säger Magnus.

På söndag åker han över till USA för att försöka kvala in till US-open, en tävling som han missade att köra ifjol.

– De som var i final i fjol är direktkvalificerade för huvudtävlingen, vi andra får försöka kvala in. Tävlingarna inleds den 12 , men finalen går först den 17. Där hoppas jag vara med, säger Magnus.
Sedan kommer han också att köra en Quarter pipe-täving i USA, innan han hastar sig tillbaka i Sverige för att medverka vid världscupavslutningen i Tandådalen. Halfpipetävlingen där går den 22 mars.

– Jag kommer hem till Sverige kvällen före. Tävlingen i Tandådalen vill jag inte missa, säger Magnus.
Med lite distans till OS. Vad säger du om din insats där (elva)?
– Jag är rätt nöjd ändå, jag gjorde ett bra jobb och har fått bra credit för min åkning där. Hade jag stått ända ner i första åket, hade jag tagit medalj. Men vilken åkning det var i finalen, enormt imponerande!
Första finalåket i OS. Var det ditt bästa åk i vinter?

– Ett av de bättre i alla fall. Hade jag stått hela vägen ner hade det varit mitt bästa.

Kommer du att fortsätta åka i landslaget även nästa säsong?

– Det är meningen så i alla fall, men jag kommer att mer själv bestämma vilka tävlingar jag ska köra. Jag kommer att välja de bästa tävlingarna som ISF- och FIS står bakom. Någon fullskalig världscupsatsning blir det i alla fall inte.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons