Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalfyllda tider väntar Skogs

Annons

Mora, Halmstad och sedan i Nyköping. Det har varit Thomas Skogs hockeyresa den här vintern. En säsong som på grund av NHL-lockouten går till en av de märkligaste i historien, där spelare kommer och går i alla möjliga lag.

- Det varit en konstig säsong. Jag började i Mora, sedan blev det två månader i Halmstad och här i Nyköping har jag varit sedan i slutet av december, berättar Thomas.

En av kvällstidningarna sammanställde för en tid sedan vilka spelare som har varit i flest klubbar under denna säsong. Skogs låg bra med där, men det fanns en som var värre.

- Jonas Westerling toppade den listan. Han har hunnit med fyra klubbar; Mora, Uppsala, Nybro och Huddinge.

Westerling beskrev sin säsong som jobbig. Skogs däremot har trivts bra dit han kommit.

- Jag for från Mora för ett halvår sedan och jag är fortfarande på resande fot. Visst har man lite hemlängtan ibland, men det är samtidigt kul att komma till en ny klubb, få ny tränare och nya lagkompisar, plus att man får se en ny stad.

Sedan är det ju en klar fördel om det går bra, vilket det också har gjort för Thomas Skogs.

- Jag tycker det gick rätt okej i Halmstad, men i Nyköping har det ändå gått betydligt bättre. Jag är väl trögstartad för det var likadant förra säsongen, säger han.

Och än är säsongen inte slut. På torsdag inleder Nyköping kvalserien med hemmamatch mot Oskarshamn.

- Jag har hela tiden jämfört Mora i fjol med Nyköping. Vi är i ungefär samma sits som Mora var då. Vi skulle ju komma sist i Superallsvenskan och nu är vi tippade nästsist i kvalserien.

Nyköping kvalificerade sig för kvalserien genom att slå ut Västerås. Laget förlorade första matchen, men vann sedan två raka. I fredagens 3-0-seger svarade den 21-årige Morakillen för det viktiga 2-0-målet och det minns Thomas alldeles speciellt.

- Det var faktiskt mitt första mål för säsongen, så det var på tiden, säger han med ett skratt.

Inför kvalserien tippar Thomas att Brynäs och Malmö behåller sin elitseriestatus. Det innebär att Leksand, som i morgon inleder hemma mot Skellefteå, förblir ett allsvenskt lag.

- Ja, jag tror inte de klarar av det. Men visst vore det roligt om Leksand gick upp, inte minst skulle intresset i Dalarna öka så det hade enbart varit positivt om det blev så.

Skogs har kontrakt med MIK kommande säsong. Men när hans lagkamrater om ett par veckor drar igång barmarksträningen hemma i Mora, då kvalar Thomas mot elitserien.

- Även fast jag längtar hem ibland, spelar jag hellre hockey än springer i Hemus, konstaterar han glatt.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons