Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalet som försvann

Annons

Det var efter många om och men som Smedjebackens FK kunde vinna matchen mot Saxdalen. Gästerna gjorde nämligen en viljeinsats och sålde sig dyrt.

Spelmässigt var SFK snäppet bättre och förutom målen hade man fyra träffar i målramen.

I slutet av den första halvleken var Niklas Björklund två gånger om nära att ge hemmalaget ledningen. Därför kom Alexanders Carlssons 0-1-mål som överraskning. "Alex" skickade in bollen efter en nickskarv från Mats Nauclér.

Efter vilan fortsatte Saxdalen att jobba hårt och störa SFK:s spel. Men det var hemmalaget som vaskade fram målchanserna och Håkan Holmqvist nickade in kvitteringen efter ett inlägg från Joakim Hellström.

1-1 stod sig länge. Och med en kvart kvar var SFK nära att göra självmål. Istället kom 2-1 kort efter och på nytt var det Håkan Holmqvist som nickade bollen i mål.

- Det är lite lustigt, vi ändrade i andra och spelade mer defensivt och då kom målen, kommenterade SFK-tränaren Anders Schött.

Saxdalens tränare Christer Fridlund var trots förlusten inte allt för nedstämd:

- Grabbarna jobbar och sliter matchen igenom och det ska dom ha en stor eloge för.

I SFK gjorde Niklas Björklund, Joakim Hellström och Håkan Holmqvist mest nytta. I SIF var Anders "Råttan" Karlsson överlägset bäst. Överbetyg också till målvakten Mikael Andersson.

SMEDJEBACKEN-

SAXDALEN 2-1 (0-1)

Målen: 0-1 Alexander Carlsson, 1-1 Håkan Holmqvist, 2-1 Håkan Holmqvist.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons