Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kval är en bonus"

Annons

Dalarna behöver ett division 1-lag i bandy.

I Rättvik finns förutsättningarna:

3 Konstfrusen is.

- Det är jäkligt skönt att ha, en väldigt stabil grund att stå på, säger Anders Lundin.

3 Sponsorer.

- De är jättebra och duktiga, vi har inga problem att få in pengar från dem.

3 Ungdomsverksamhet.

- Året innan vi fick konstfruset (1999), hade vi 80-90 ungdomar i verksamheten, de senaste åren har det pendlat mellan 130 och 150.

Ett större antal ungdomar generar också i att fler fortsätter över de kritiska åldrarna och kommer upp i a-laget.

- Kan man slussa in en egen produkt i a-laget per säsong är det bra. Nu har vi fyra ordinarie 86:or i laget, varav Daniel Jansson och Johan Wikström kommit in i år och haft en makalös utveckling, säger Lundin.

De fyra 86:orna har minskat saknaden av de fem etablerade spelare som slutade inför säsongen.

Och efter en tung inledning med sju raka förluster i division 2 norra Svealand har Rättvik nu, via tio raka segrar och i snitt nästan tio mål per match i fortsättningsserien - precis som förra säsongen - gått bakvägen till förkval till division 1.

- För oss har det inte varit någon nackdel att spela i fortsättningsserien, med tanke på att vi har försökt spela in ett nytt lag, säger tränare Lundin.

I förkvalet, som Rättvik börjar hemma, troligtvis på måndag, och avslutar borta, lika troligt på onsdag, möter laget Borlänge/Stora Tuna.

- Senast vi mötte dem, i första serien, förlorade vi med 3-5 hemma. Men sedan har Johan Brodin (Falu BS), som stärkt upp defensiven, och Anders Pehrson (Karlsbyheden), som verkligen har hjärta för klubben och alltid ger 100 procent, kommit in och höjt laget rejält. Vi är minst ett knäpp bättre nu än då, så visst har vi chansen, säger Rättviktränaren.

Vinnaren i förkvalet går in i en kvalserie till division 1 om fyra lag.

- Division 1 är inget vi har räknat med, två matcher mot Borlänge är mer bonus. Men det finns en plan för tre år i klubben om att gå upp, så vi vill i alla fall dit, säger Anders Lundin.

Förutsättningarna ser goda ut.

Frågan är om Karlsbyheden eller Borlänge hinner före...

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons