Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kung Tony är vårt VM-ess

Annons

Tony Rickardsson brukar kort och gott kallas kung Tony, men inför dagens kamp vill kungen sänka förväntningarna. Han håller nämligen inte med förbundskapten Olsson om att förarna är på topp.

- Nej, i dagsläget är vi inte det.

- Jag själv till exempel är inte alls i högform och har inte kört på ett tag. Så jag tror att det blir väldigt tufft att ta sig vidare.

Omdömet från Olsson, om att Tony själv är den enda som känner till sina svagheter, om han över huvud taget har några, kommenterar han typiskt svenskt och diplomatiskt.

- Jag har ingen åsikt om det där.

Men det har han, visar det sig.

- Jag är bättre och sämre på olika saker som alla andra. Fast jag tror att jag är ganska komplett. Men den dagen man tror att man är fullärd stannar man upp i utvecklingen.

Tony tycker själv att mycket handlar om inställning, eller dagsform om man så vill. För inte ens den bästa inställningen kan alltid rädda en dålig dag.

- Vissa dagar är man inte sugen, men kör bra. Andra dagar är man sugen och ändå går det käpprätt...

Har du fortfarande kul när du kör?

- Ja, det tycker jag. Det här är ett jobb för mig; det var länge sedan det var en ren hobby. Men det är ett jobb jag trivs med.

Hur ser du på den senaste tidens skador?

- Det är mycket hårdare körning. Olika sporter utvecklas på olika sätt och det krävs regeländringar för att förändra. Jag vill ha hårdare straff (för brott mot reglerna).

Är skaderisken något du tänker på?

- Ja, jämt. Jag är inte rädd, men har respekt.

- Jag visste vad jag gav mig in på, annars kunde jag ha spelat schack eller något annat. Det jag får ut av körningen, det gör det värt det, förklarar Tony Rickardsson.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons