Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kung i orubbat bo

Annons

- Det känns overkligt. Vi hade inget flyt med positionerna, men han har en gudabenådad spurt, stånkade Svante Båth lyckligt.

Malabar Circle Ås hamnade byngligt till i kön. I utgången av sista kurvan var det fortfarande långt fram till ledande Hövding Lavec. Men sedan small det till. Malabar Circle Ås växlade konkurrenterna upplopet ner, snudd på skrattretande.

- När vi fick fritt fram med 300 kvar förstod jag att vi skulle hinna fram. Jag kände mig säker upploppet ner, triumferade segerkusken Torbjörn Jansson.

Segertiden 13,0 var rekord med en halv sekund och samtidigt en förbättring av Ideal Sunds banrekord från 1994 med en halv sekund.

I fjol vann Malabar Circle Ås E3:s tvååringsbonus. Lördagens E3-finaltriumf var den andra för året. Malabar Circle Ås vann ju också den längre E3-distansen på Bergsåker i juni. Även den gången efter en sisuladdad spurt.

Attraktionsvärdet för en topphäst som Malabar Circle Ås är skyhögt. Och efter loppet meddelade Svante Båth att han sålt ena hälften i sin ögonsten till Avelsföreningen. Malabar Circle Ås tävlingskarriär fortsätter dock, men han kommer även att ägna sig åt avel under nästa tävlingssäsong.

Garanterat en bra affär både för Båth och Avelsföreningen. Första avbetalningen kom ju direkt. Förstapriset 820 000 kronor är den största enskilda prissumma som betalats ut på Rommetravet.

Sundsvallshästen har därmed sprungit in drygt 1,8 miljoner kronor på bara sju årsstarter. Tala om guldkalv.

Dalahoppet Calypso Capar drog upp långspurten ut på sista långsidan men han orkade inte fullfölja och dalade till sjätte och sista prisets 41 000 kronor.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons