Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kullgren är tillbaka

Annons

Dan Kullgren från Karlstad kom tillbaka efter avstängning för dopning och vann Finnmarksturen 2001. Men därefter avbröt han sin elitkarriär.

Därför är det lite överraskande för Börje Lindberg och hans arrangörskollegor när Kullgren på nytt aviserat att han tänker köra årets Finnmarksturen.

- Men jag ser Kullgren numera som elitmotionär och jag förmodar att han har så positiva upplevelser från Finnmarksturen att han gärna vill komma tillbaka, säger Lindberg i en kommentar.

I går (torsdag) hade 1 487 anmälningar kommit in till kansliet, fördelade på 1 108 i "stora Turen" och 379 i ungdomsupplagan.

- Det är något sämre än i fjol vid motsvarande tid när det gäller antalet vuxna men lite bättre i ungdomstävlingen, påpekar Lindberg.

Både ettan och tvåan från i fjol, Fredrik Ericsson och Jens Westergren, är anmälda.

Damsegrarinnan Maria Östergren hade hoppats kunna vara med även i år, trots att hon tävlar i OS, men det finns inget flyg som hinner ta henne tillbaka till Sverige i tid.

Därför blir trean från 2003, Veronica Andreasson från Södertälje, favorit i nuläget.

När det gäller banan upplyser Börje Lindberg att man tvingas göra en omläggning vid campingen i Östansbo och slopa den populära passagen genom vägtunneln.

- Tyvärr tillåter inte markägaren att vi använder hans mark. Därför måste cyklisterna korsa vägen, vilket ställer till problem.

Mer läsning

Annons