Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryddad handbollsskola i LHF:s regi

Annons

LHF-skolan som har anor sedan 70-talet men som de senaste två åren legat i träda, är uppdelad på två veckor med 30 ungdomar första veckan och 44 kommande.

Förutom lokala ledare kryddas skolningen, som bland annat behandlar teknik, taktik, spelförståelse och spontanitet, av landslagsspelare. Det handlar om samboparet och tillika "Årets spelare", Jenny Lindblom och Martin Boquist.

Dessa båda kommer tillsammans med Mr Handboll själv, Roland Mattsson, att dels medverka i torsdagens båda träningspass i Sporthallen, dels i den vildmarkstripp till Säfsen som de kommer att göra på onsdag kväll, då de bland annat ska paddla kanot.

- Totalt kommer ungdomarna att avverka nio träningspass och ett spelpass, säger LHF-ledaren Olak Brunnström som följer starten från läktaren. På golvet, i full aktion, finns tränarkollegorna i LHF, Åke Jacobsson och Mats Olsson.

Dessutom finns ett antal ungdomsspelare med som assistenter. De senare svarar bland annat för den uppskattade programpunkten "Sista kvällen med gänget".

Även om Olak och kompani hade ett tak på 120 deltagare så ligger den faktiska siffran närmare idealet.

- Vi får en bättre personlig kontakt med ungdomarna, säger Olak.

Ungdomar som förutom träningspass och fritidsaktiviteter lever hotelliv i Ludvika. Samtliga deltagare är nämligen inkvarterade på Stadshotellet.

- Då även krubbet är centralt så handlar det om två minuters gångväg till Sporthallen, vilket man inte kan klaga på.

- Men så har också målet varit att åstadkomma en lägervecka lite utöver det vanliga, utan liggunderlägg etcetera.

KG KARLQVIST

Mer läsning

Annons