Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristina styr över männen

Annons

- KAIS Mora har blivit en spännande klubb och organisation. Jag tror att får damernas elitlag göra några fler värvningar, så kan de säkert klara sig kvar och därefter etablera sig i högsta serien.

- Det känns inspirerande att vara i Mora och föreläsa för alla hungriga unga innebandyspelare. Det är bland annat etik och moral som jag föreläser om. Men framför allt vill jag värna om att skapa en bra stämning i ett lag och att jobba med människan bakom innebandyspelaren, säger hon.

Innebandy har verkligen engagerat henne sen en lång tid tillbaka. Hon trivs i rollen som en ledare med styrkan att se helheten i ett lag.

Hennes engagemang har helt klart burit frukt. Två år efter att hon utsågs till förbundskapten till damlandslaget blev det VM-guld 2003. Innan dess blev det bland annat två SM-guld, 2002 och 2003, med Pixbo Wallenstam IBK:s herrlag.

- En bra erfarenhet jag har från dessa år är 2001,herrarna låg risigt till i serien och jag ställde min tränarplats till förfogande, säger Kristina och tillägger:

- Men Pixbo:s styrelse hade mitt förtroende och jag blev kvar och vid säsongens slut tog vi SM-guld. Som sagt en bra erfarenhet som ledare, som också ger en bild av att det även handlar om små marginaler emellanåt.

2004 utsågs Kristina till förbundskapten för herrlandslaget. Irritationen blev het från en del håll i innebandy-Sverige.

Hur ser du på det där i dag och den irritation som skapades?

- Jag gillar när folk är engagerade, men vi lever faktiskt i 2004. Det handlar om rädslan för det främmande, exempelvis att jag som tjej ska leda ett herrlag.

Vad var det som fick dig att tacka ja till tränarjobbet för herrarna?

- En stor utmaning. Man får heller inte glömma bort att det är ett delat tränaransvar mellan mig och Ulf Hallstensson. Min styrka är bland annat att arbeta med gemenskapen i laget och Ulf sköter om diverse spelidéer.

Nu är Kristina verksam som förbundskapten i både herr-och damlandslaget. En situation som kommer att ändras efter dam-VM 2005, då lämnar hon damerna och kan fokusera helt på herrlandslaget.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons