Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristi och Karin trivs i Ornäs

Annons

Efter snart en månad har de hunnit med att skaffa sig en del intryck men även en del småskador.

- Först hade Karin problem med ljumskarna och nu när hon är tillbaka så skadade Kristi sig under matchen på skärtorsdagen.

- Antagligen ett uttänjt ledband i foten efter att hoppat upp för att nicka och landat snett, säger assisterande tränaren Bosse Ericson och fortsätter:

- Men Kristi visade innan skadan att hon har en väldigt bra blick för spelet och är väldigt bollskicklig. Sedan vet jag av erfarenhet att det blir stor skillnad för dem när vi kommer ut på gräs, eftersom de aldrig har spelat på grus.

På dagtid har Kristi och Karin än så länge inte så mycket att göra. Det blir mest läsning och en del promenader till högskolan för att skicka e-mail, men så fort de får börja träna i Ornäs kommer de att få arbeta med olika uppgifter runt fotbollen.

De bor tillsammans med Marie Salander, en annan Ornässpelare, i en trerummare.

- Marie har varit jätteviktig för oss. Hon hjälper oss med allt möjligt och hon försöker lära oss svenska.

- Vi har lärt oss veckodagarna, att räkna från ett till tio, de vanliga fraserna som hej, hejdå, hur mår du, tack så mycket, varsågod och lite annat, berättar Kristi.

För språket är ett litet hinder, eftersom Kristi och Karin inte förstår någonting av vad tränaren säger innan match eller förklaringar och snack under träningar.

Och att inte förstå svenska kan vara lite frustrerande, framförallt på planen, så det är något de satsar på att lära sig, för att underlätta för laget.

Vad är då skillnaderna fotbollsmässigt?

- Vi trycker på hårdare hemma. Här är det mer sammanhållet och viktigare att hålla positionen. Annars är tempot lika, säger Kristi.

- En annan skillnad är tiden med laget. Här träffas vi i stora drag en timme om dagen och spelar 20 matcher på sju månader. Hemma spelar vi 20 matcher på tre månader och är med laget mycket mer.

Och skillnader mellan Borlänge och Santa Barbara?

- Ingen säger hej på stan här. Vi har provat att heja på människor men ingen säger hej tillbaka. Sedan är det tyst på gatorna, men det blir säkert lite annorlunda när det blir sommar.

- En annan stor skillnad är maten. Men den är god, vi försöker lära oss att laga svensk mat, vi gjorde pannkakor häromdagen.

Kristi och Karin ska vara här till säsongens slut och de ser det som ett stort äventyr som de kommer få stor glädje och erfarenhet av. De är tacksamma för att just de fått möjligheten. Det är tack vare Bosse Ericson, som raggat sponsorer och som fungerar lite som en "reservpappa", som de kan bo i Borlänge och spela för Ornäs.

Tidigt på fredagsmorgonen åker Ornäs damlag till Mariehamn på träningsläger.

SOFIA RÅDMAN

Mer läsning

Annons