Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krisens ansikte

Annons

Att Brage är ett lag i KRIS är att uttrycka sig milt. För efter en katastrofalt dålig vårsäsong ser det ut att kunna sluta med att Brage också trillar ur division 2.

- Vi var helt överens om tagen. Killarna visste vad som krävdes för att få med sig poäng hem, säger Lasse.

- Ändå går vi ut och gör precis tvärt emot vad som sagts. Då finns det inte så mycket jag kan göra som tränare...

Det märktes till en början att det var två gäng med dåligt självförtroende som möttes. Ängsligt i överkant, enkla misstag, och få bollar med rätt passningsadress.

Brage hade en bra möjlighet att ta ledningen i 20:e minuten när Jörgen Sundström skarvade bollen i målvaktens högra stolpe.

Men det var i stort sett det enda gästerna skapade under 45 minuter. I stället började Skiljebo ta över mer och mer. Ett hemmamål var inte långt borta efter dryga halvtimmen men Johan Mattsson lyckades springa ifatt bollen som var på väg mot det tomma målet och rädda till hörna.

Delar av publiken började saktlige att söka sig mot kaffeförsäljningen när Skiljebo bjöd på ett chockslut på halvleken.

I 44:e minuten kom 1-0. Ett långt inkast som en grönvit spelare, vem det var spelar mindre roll, nicktouchade över egen målvakt.

Minuten efter satte rutinerade Jonny Rödlund tvåan. Trots att han från början var helt felvänd fick han både tid och utrymme att vända upp och skottet var välplacerat.

Efter paus satsade Lasse Ericson på 3-4-3 i hopp om att reducera och förändra matchbilden radikalt. Men en dåligt tajmad backåtnick från Mattias Johansson gjorde att Mathias Nordin fick en gratischans, och helt fri med Per Fahlman gjorde han inte något misstag.

Ridån ner för Brage!

Resten av halvleken gick helt till Skiljebo. Colo Halit fick visserligen på en bra vänsterkanon som betydde 3-1, men det var hemmalaget som dominerade och skapade målchanser på löpande band.

Att siffrorna bara stannade vid 4-1 är Per Fahlmans förtjänst. Han stred många gånger helt ensam mot övermakten, utan försvarshjälp.

- Man må kalla mig naiv, men jag anser att vi i grund och botten är ett bättre lag än Skiljebo, menar Lasse Ericson.

- Vi är dock inte beredda att ta det jobb som krävs i sådana här matcher.

- Tyvärr är det för många spelare som tycker synd om sig själv när det tar emot, fortsätter Lasse kritiskt.

Han talar om "bolltittare". Spelare som inte rör sig och hela tiden kommer på mellanhand.

- Efter förlusten mot Västerås IK hade vi i tisdags vår kanske bästa träning någonsin. Jag trodde att vi var på gång igen. Men vi är för bekväma.

- Och det brister också i fotbollens A-B-C...

Har du och spelarna haft några snack om den situation ni hamnat i?

- Vi pratar hela tiden. Men inget tycks hjälpa, suckar Lasse.

I Brage är Per Fahlman redan rosad. Och sträck på dig Per, du har inget att skämmas för.

Men övriga spelare i laget borde ta sig en titt i spegeln och ställa sig frågan: Gjorde jag verkligen mitt bästa i lördags?

Om någon svarar ja, då är det illa. Riktigt illa...

En otränad, och lite överviktig, 33-åring vid namn Jonny Rödlund, som lagt sina bästa fotbollsdagar bakom sig redan, var en av planens främsta på Hamre IP. Hans rutin är förstås guld värd för ett lag som Skiljebo.

SKILJEBO-BRAGE

4-1 (2-0)

Målen: 1-0 (44) självmål, 2-0 (45) Jonny Rödlund, 3-0 (59) Mathias Nordin, 3-1 (81) Colo Halit, 4-1 (84) Viktor Holm.

Hörnor: 5-4.

Varningar, Skiljebo: John Howell. Brage: Johan Persson.

Domare: Mikael Nyström, Rönninge.

Publik: 172.

Brage på Hamre IP: Per Fahlman, Marcos Villarroel (52), Jonatan Lundevall, Mattias Johansson, Alexander Ekblad - Johan Persson, Johan Mattsson, Seyhmus Abic (62), Colo Halit - Jörgen Sundström (62), Mats Theander - Mattias Pettersson (52), Kristoffer Englund (62), Niclas Olausson (62), Kebba Ceesay och Magnus Helin.

CARL-JOHAN GOTH

Mer läsning

Annons