Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krisen i Karlsbyheden

/
  • På knä. Bandyn i Karlsbyheden går på knä. Klubben saknar just nu både herrspelare och tränare och även en ordförande. Knästående Johan Elitin har flyttat btill Borlänge.

Annons

Av fjolårets a-trupp på 25 spelare finns i bästa fall tre kvar inför den kommande säsongen..

- Att vi ska ställa upp med ett lag i division 1 är helt klart. Men risken är förstås stor att det blir ett väldigt ungt lag som riskerar bli en riktig strykpojke i serien, säger Peter Nordfors i KIK-styrelsen som för övrigt saknar ordförande också sedan Håkan Hedman hoppade av.

När Karlsbyheden för ett par veckor sedan fick erbjudande om att fylla vakansen efter avhoppade Sköndal och spela kvar i allsvenskan behövdes dock inte många sekunders betänketid för att tacka nej.

Klubben står inte bara utan a-trupp. Tränare saknas också. Förre a-lagsspelaren Magnus Sundström, målvaktstränare i fjol, var ett tag aktuell men sedan han tackade nej finns ingen direkt het kandidat.

- Det är förstås ett stort problem. Men utan en spelartrupp är det inte lätt att få en tränare och vice versa, säger Nordfors.

Vad har hänt i spelartruppen?

Spelarna från samarbetet med Edsbyn är borta, antingen i nya klubbar eller hemma i "Byn" igen. Ett antal av de yngre spelarna från Falu BS är på väg till Norge, alternativt studier på annan ort.

- Fast där vet vi inte riktigt hur det blir. Norrmännen har tydligen börjat tveka lite när de insett att de måste betala utbildningsersättningar, säger Nordfors.

Men då är alternativet inte KIK utan studier.

Kvartetten Johan Hedberg, Johan Snihs, Alexander Perez och Mikael Östling har gått till IFK Rättvik.

Johan Eltin har gått tillbaka till Borlänge/Tuna.

Dessutom funderar ytterligare några spelare på att studera på annan ort.

- Det är naturligtvis riktigt tråkigt att det har blivit så här, inte minst med tanke på de fina förutsättningar vi får. Men Karlsbyheden får satsa på framtiden i stället. Nu kan vi ju ge ungdomarna en bra verksamhet, säger Nordfors.

Men visst är oron stor i en av Dalarnas mest klassiska bandybyar.

Alla vet ju vad som hänt i grannklubbarna Linghed och Liljan på senare år.

- Men vi har ju vårt damlag också. Vi får se vad det klarar av i den tuffa konkurrensen, säger Nordfors.

Kris? Ja visst. En rejäl kris.

Men den döende bandyn vill ingen i Karlsbyheden höra talas om.

Mer läsning

Annons