Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krävs på pengar

Annons

När den dåvarande konstfrusna uterinken på Lugnet revs i våras och flyttades några hundra meter, lovade kommunen att verksamheten i de nyttjande föreningarna inte skulle drabbas. Något som bara var ett tomt löfte.

-Bandyplanen var klar under vecka 44 och då borde uterinken varit färdig att använads två veckor senare, i mitten av november, säger Daniels.

Men har inte mildvädret påverkat att isen på uterinken blev klar så sent?

- Visst har säkert det bidragit till två veckors försening, men vi kan inte acceptera att uterinken inte stod klar förrän i slutet av december.

När uterinken flyttades skulle en ny sarg sättas upp, men det är fortfarande den gamla sargen som används.

- En ny sarg är beställd men den kommer att sättas upp först till sommaren. Den gamla sargen har dessutom så stora glipor att den inte kan användas för matcher.

I och med att otaliga träningstillfällen ställdes in under november och december gick Falu IF Ungdomshockeyförening miste om statliga och kommunala bidrag för motsvarande 22000 kronor.

-Dessutom vill förstås inte föräldrarna betala träningsavgifter när det inte varit några träningar. Därför kommer vi att betala en del av träningsavgifterna.

Peo Karlström som handlägger ärendet på kommunen.

- Jag har full förståelse för att klubben är irriterad över situationen, men jag har ännu inte satt mig in i ärendet och har inte så mycket mer att säga i dagsläget, säger Peo Karlström.

Beslut i ärendet tas i samband med Trafik och Fritidsnämndens sammanträde den 21 februari.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons