Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraschlandning för Masarna

Annons

Leigh Adams var sedan tidigare borta i och med att han endast är kontrakterad för tolv matcher den här säsongen och Masledningen valt att inte använda honom i den här matchen.

När sedan Antonio Lindbäck tvingades lämna återbud efter sin vurpa i England i måndags var det nog inte många som gav Masarna någon större chans.

Så blev heller inte fallet.

Daniel Davidsson ersatte Adams medan man använde sig av riders replacement för att täcka luckan för Lindbäck.

Mardrömsstart är ett ofta använt uttryck, i bland lite felaktig, men Masarnas inledning var inget annat än ett enda långt famlande i mörker.

Efter sju heat hade Dackarna kasserat in, inte mindre än, sex femettor och laget ledde matchen med 33-9 och matchen var naturligtvis sedan länge avgjord.

- Katastrof, skitdåligt, vi var inte med för fem öre. Det här var ungefär lika roligt som att få tänderna utdragna, dundrade Masarnas lagledare Andreas Engh, som var mäkta besviken på de sina efter matchen.

Det dröjde ända till det tolfte heatet innan Masarna kunde inkassera sitt första heat med pluspoäng, det blev ytterligare ett i det 14:e, något som gjorde att man tillslut kunde undvika ett alltför pinsamt resultat.

När de två nomineringsheaten skulle köras så uppstod nästa problem.

- Vi fick kritik för att vi inte toppade, men vad skulle vi toppa med, alla var ju lika dåliga, fortsatte Engh uppgivet.

En som dock kom undan Enghs kritik var Dave Watt, som faktiskt blev hela matchens bäste förare med sina 14 inkörda poäng.

- Han började svagt men körde upp sig ordentligt, han är den enda som får godkänt idag.

För Masarnas del väntar nu ett uppehåll på två veckor innan man tar emot Rospiggarna på hemmaplan.

- Ja, nu får vi tid att slicka såren och mot Rospiggarna blir det andra tag, avslutar Andreas som fortfarande, trots storförlusten, håller sitt lag på rätt sida om slutspelsstrecket.

Mer läsning

Annons