Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kranskulla blir tv-stjärna

Annons

Det har varit mycket hemlighetsmakeri kring det hela och alla deltagare har fått stränga order att inte avslöja något.

Men nu när alla detaljer är klara, kan Åsa berätta att programserien består av åtta avsnitt och kommer att sändas lördagkvällar, på bästa Robinson-tid.

Megadrom påminner förresten om det så populära tv-programmet som har sin final i morgon, lördag.

- Vi kommer att tävla i tio lag, där en kille och tjej ingår i laget, och man kan säga att Megadrom är en blandning av Robinson och Gladiatorerna, beskriver Åsa.

Den 24-åriga freestyletjejen från Mora kommer att kampera i hop med Victor Bryn, som ursprungligen kommer från Göteborg.

- Han är Sveriges bästa inlineåkare i ramp, berättar Åsa.

Tv-programmets mest kända ansikte blir tidigare världsstjärnan i längdhopp, Mattias Sunneborn.

Apropå friidrott är Maria Akraka en av tre programledare som leder Megadrom.

I helgen som var fick deltagarna testa de olika grenarna och det är med blandade känslor som Åsa beskriver tävlingsmomenten.

- Det kändes jäkligt skoj, men samtidigt läskigt för en del av grenarna sker på hög höjd. Visst är det lite nervöst, men man får väl inte ta det på för blodigt allvar, det är ju ändå underhållnings-tv vi håller på med.

Själva inspelningarna börjar nästa helg i Malmö. Tävlingarna sker i utslagsmoment och skulle paret Östberg/Bryn ta sig vidare, blir det även inspelning sista helgen i februari.

I så fall krockar inspelningen med invigningen vid vasaloppsmålet, som kranskullan traditionsenligt brukar närvara vid.

- Visst skulle man vilja vara på båda ställen samtidigt, men de (ledningen för Vasaloppet) har sagt att de ordnar det på annat sätt om jag nu inte kan vara med vid den invigningen.

Den officiella invigningen, som sker i Mora kyrka lördagen den 6 mars, kommer dock inte 2003 års kranskulla att missa. Detta trots att hon ska lägga upp sig på operationsbordet fem dagar tidigare.

- Den 1 mars ska de göra ett nytt korsband i mitt vänstra knä, men det ska inte hindra mig från att vara med på invigningen några dagar senare, säger hon.

Åsa skadade sig som bekant illa på ett läger i November. En korsbandskada som gjorde att hon inte kommer att kunna tävla på hela säsongen.

- Visst är det tungt vissa perioder, men jag tycker ändå att det går ganska bra, säger Åsa som de senaste månaderna ägnat sig åt rehabiliteringsträning.

När det gäller tv-programmet Megadrom kommer det första avsnittet att sändas den 27 mars.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons